Україна пропонує Німеччині ухвалити закон про ленд-ліз
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна пропонує Німеччині ухвалити закон про ленд-ліз

Україна пропонує Німеччині ухвалити закон про ленд-ліз
Джерело:  online.ua

Український посол у ФРН Андрій Мельник закликає офіційний Берлін ухвалити закон про ленд-ліз для України за прикладом США.

Джерело: Bild am Sonntag

Україна хоче отримати від Німеччини ще більше допомоги

Німецькі журналісти поцікавилися у Андрія Мельника, якої конкретно підтримки очікує команда Володимира Зеленського та український народ від Німеччини.

Ми хотіли б побачити швидкий експорт 88 танків "Леопард", 100 БМП "Мардер", самохідних гаубиць та багато іншого. Але що дуже важливо, то це переосмислення у свідомості людей. Ми переживаємо найбільшу війну у Європі за 80 років. Ви більше не зможете перемогти із 30 або 100 танками. Німецький закон про ленд-ліз, як у США, і довгостроковий союз проти Росії були б важливими, - наголосив український дипломат.

За його словами, рішення відправити нашій армії "Гепард" правильне, однак цього замало.

Тим більше, що для "Гепардів" не вистачає боєприпасів. Це було відомо з початку війни, але федеральне міністерство оборони зайнялося цим лише цього тижня. Крім того, "Гепардам" вже 40 років - щоб перемогти Росію, нам потрібне найсучасніше німецьке озброєння, - додав Андрій Мельник.

Як уже згадувалося раніше, 28 квітня Палата представників Штатів прийняла законопроєкт про ленд-ліз, який дасть можливість більш ефективно надсилати зброю, боєприпаси та обладнання в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?