Україна реагує на зростання ризику наступу з Білорусі — командувач Об’єднаних сил ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна реагує на зростання ризику наступу з Білорусі — командувач Об’єднаних сил ЗСУ

Україна реагує на зростання ризику наступу з Білорусі — командувач Об’єднаних сил ЗСУ
Джерело:  online.ua

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив про поступове зростання ризику наступу ворога з Білорусі. У відповідь на це Сили оборони готуються до оборони.

Джерело: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

З боку Білорусі зростає ризик наступу

Генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що зараз на території Білорусі зосереджені 2 мотострілецька дивізія 1 танкової армії та авіаційне угрупування, в складі якого є новітні зразки авіації повітряно-космічних сил ЗС РФ.

За даними ЗСУ, у Білорусі присутні підрозділи, озброєні оперативно-тактичними ракетними комплексами «Іскандер» з балістичними ракети до них, які призначені для застосування по цілях на території України.

Цього потенціалу, на даний час, достатньо для створення загрози Україні та проведення тактичних дій. При цьому ми уважно стежимо за озброєнням, що перекидається з боку росії та робимо щодня відповідний аналіз, - сказав Наєв.

Він додав, що рівень воєнної загрози поступово зростає, але ЗСУ також вживають адекватних заходів.

Генеральним штабом ЗСУ передбачене значне нарощування угруповань у разі істотного зростання сил та засобів у Білорусі.

Також Наєв пояснив тренування російського літака наведення та літаків-перехоплювачів носіїв балістичних ракет повітряного базування «Кинжал» у повітряному просторі республіки Беларусь.

Зазначені тренування проводяться з єдиною метою – це уточнення цілей на території України, які призначені для нанесення ракетних ударів агресором. Але, відповідно, ми вживаємо всіх заходів для того, щоб знизити цей рівень загрози, - сказав генерал.

Росіяни можуть готувати новий наступ на Київ

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що він впевнений, що росіяни готують новий наступ на Київ. Для цього вони готують приблизно 200 тисяч нових солдатів.

Міністр оборони Олексій Резніков і командувач ОК «Південь» теж вважають, що Росія планує розпочати нову хвилю наступу в лютому 2023 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?