Україна розраховує на нову фінансову допомогу від ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна розраховує на нову фінансову допомогу від ЄС

Україна розраховує на нову фінансову допомогу від ЄС
Джерело:  online.ua

Віце-прем'єр-міністр з питань євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що український уряд розроховує домовитись з представниками ЄС про нову фінансову допомогу у цьому році.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Україна очікує на нову фінансову допомогу від ЄС

За словами Стефанішиної, фінансова допомога від ЄС є одною з найстабільніших фінансових програм.

Це одна з найбільш стабільних фінансових програм, яка рік у рік дозволяє планувати відповідні витрати на розвиток. Крім того, ми вже вибудували певну практику узгодження з Європейським Союзом умов отримання кожного траншу такої макрофінансової допомоги, - повідомила Стефанішина.

Вона підкреслила, що Україна виконала всі умови і отримала гроші у рамках попередньої програми.

Фото - Flickr.com

Ми не мали уявлення, чи потрібна нам шоста програма, коли підписували угоду про п'яту програму, але зараз ми точно можемо сказати, що ми налагодили зрозумілий процес взаємодії з ЄС… Тому ми готові до шостої програми… Ми сподіваємося, що наступна програма макрофінансової допомоги буде укладена вже у першій половині 2022 року, - підкреслила Стефанішина.

Фінансова домопога від ЄС

У Євросоюзі ухвалили рішення щодо нового траншу макрофінансової допомоги для українського уряду, який передбачає надання суми в 600 мільйонів євро — такий крок було узгоджено попри відсутність чуттєвого прогресу у співпраці Києва з Міжнародним валютним фондом.

За офіційними даними, цей транш стане вже другим у такій програмі.

Офіційний Брюссель надасть пакет фінансової підтримки Україні навіть в умовах, коли Київ не вийшов на рівень активної співпраці з МВФ, а сама структура водночас не задоволена виконанням програми.

Перший транш Україні було надано наприкінці 2020 року, він мав характер невідкладної допомоги для боротьби з так званою коронакризою. Цим було зумовлене надання грошей без жодних попередніх умов з боку Києва.

Згідно з меморандумом, українській стороні поставили до виконання 8 конкретних кроків для отримання другого траншу. Це — заходи у галузі управління державними фінансами, боротьби з корупцією, поліпшення ділового середовища, управління держпідприємствами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?