Україна стала державою року за версією The Economist
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна стала державою року за версією The Economist

Україна стала державою року за версією The Economist
Джерело:  online.ua

Україна за "героїзм народу та опір агресору" отримала звання "держава року" від британського журналу The Economist.

Джерело: The Economist

"Державою 2022 року може бути тільки Україна" — TЕ

Авторитетний британський журнал звернув увагу на те, що зазвичай кожного року вибір складний, але цього разу він "був очевидним".

У звичайний час важко вибрати країну року за версією The Economist. Наші журналісти і редактори зазвичай влаштовують дебати, в яких сперечаються щодо півдюжини країн, включених у шорт-лист. Але цього року, вперше відколи ми почали називати країни року в 2013 році, вибір очевидний. Це може бути лише Україна, — зазначив The Economist.

Видання зазначило, що Україна є незвичним для них вибором у номінації "держава року".

Нагорода зазвичай дістається країні, яка найбільше покращилася за попередні 12 місяців. Таким чином, Україна в якомусь сенсі є незвичайним вибором. Життя для більшості українців значно погіршилося після неспровокованого вторгнення Володимира Путіна до їхньої країни в лютому. Безліч людей померло. Міста були розбиті та обвуглені. Мільйони людей покинули свої домівки. Економіка України скоротилася приблизно на третину. Через російські атаки багато українців тремтять у темряві без електрики, – наголосило видання.

Time визнав "людиною року" Зеленського та "дух українського народу"

Нагадаємо, нещодавно американський журнал Time присудив знання "Людина року" президенту України Володимиру Зеленському та "духу українського народу".

На думку видання, президент України виявився стресостійким та навченим до самоконтролью під тиском, здатним відчувати народ, реагувати на його настрої та очікування.

Тепер його аудиторією був увесь світ. Він був сповнений рішучості не підвести їх. Його рішення залишитися на тлі загрози вбивства послужило прикладом, ускладнивши його підлеглим втечу, — вважає видання.

Як зазначається, успіх Зеленського як лідера воєнного часу – сміливість.

Саме ця сміливість поширилася серед українського політичного керівництва в перші дні повномасштабного вторгнення, коли всі зрозуміли, що президент не втік з країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?