Зеленський назвав кількість отриманих Росією від Ірану нових дронів-камікадзе
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав кількість отриманих Росією від Ірану нових дронів-камікадзе

Зеленський назвав кількість отриманих Росією від Ірану нових дронів-камікадзе
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що нова партія дронів-камікадзе, які Росія отримала від Ірану, складається з 250 БПЛА.

Джерело: звернення Зеленського до учасників зустрічі лідерів Обʼєднаних експедиційних сил Сполученого Королівства

Росія отримала нову партію дронів від Ірану

Цієї ночі Україна знову була атакована іранськими дронами. 34 «Шахеди». Я говорю і кількість, і назву, і цілком конкретно. Це «Шахеди» з нової партії, яку отримала Росія від Ірану.

Зеленський повідомив, що Росія отримала від Ірану нови партію дронів кількістю 250 штук.

Російські ракети та іранські дрони застосовуються постійно для ударів передусім по нашій енергетиці – і ви знаєте всі деталі про це.

Зеленськиий підкреслив, що лише один нещодавній масований удар по Україні зачепив понад 20 мільйонів людей. Унаслідок цього міста-мільйонники та більшість українських регіонів залишилися без електрики.

Загалом на вечір 16 грудня були відключені від енергопостачання 22 мільйони 408 тисяч українців. Більш як десяти мільйонам людей було перервано постачання води й тепла. Уявіть, який масштаб у цього терору. І уявіть, що його можна зупинити.

17 грудня представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомив, що нова партія дронів є вочевидь меншою, ніж попередня.

Окрім дронів, РФ та Іран досягли попередньої домовленості щодо отримання Росією іранських балістичних ракет.

За словами розвідки, РФ їх поки не отримала.

7 грудня речниця українського командування Південь Наталія Гуменюк заявила, що російські війська відновили використання іранських дронів з метою виснаження української ППО на різних ділянках бойових дій та відкритих ділянках фронту в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?