Україна та ЄС спільно відреагували на нову агресивну витівку Росії в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна та ЄС спільно відреагували на нову агресивну витівку Росії в Криму

Україна та ЄС спільно відреагували на нову агресивну витівку Росії в Криму
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України виступили з жорсткою заявою щодо проведення російським агресором перепису населення в окупованому Криму - відповідну позицію підтримали офіційно в Євросоюзі.

Джерело: МЗС

За оприлюдненими даними, офіційний Київ закликав міжнародну спільноту не визнавати підсумки перепису.

“Такі дії РФ спрямовані проти державного суверенітету і територіальної цілісності України та є продовженням намагань легітимізувати спробу анексії тимчасово окупованого Криму, поширити на його територію дію російського законодавства. Проведення перепису на тимчасово окупованій території є недружнім актом щодо нашої держави, і ми залишаємо за собою право застосування реторсій”, - звернули увагу дипломати.

Наголошується, що перепис не може мати юридичну силу, оскільки світ не визнав окупаційної адміністрації Кремля на півострові. Йдеться про його офіційні результати чи використання відповідної інформації від Москви.

“МЗС України наголошує, що основою для оцінки ситуації в Криму може бути лише неупереджений та об’єктивний моніторинг з боку міжнародних організацій, які мають відповідний мандат, що здійснюється відповідно до законодавства України та норм міжнародного права, а також правозахисних неурядових організацій. Закликаємо міжнародне співтовариство засудити проведення Росією всеросійського перепису населення на тимчасово окупованій території України, не визнавати і не використовувати його результати”, - заявили у міністерстві.

Аналогічним чином відреагували на так званий перепис у Брюсселі. У п’ятницю, 15 жовтня, влада Євросоюзу виступила із засудженням і невизнанням відповідних заходів з боку країни-окупанта.
Відзначається, що Брюссель не визнає окупації Криму Росією та боротиметься надалі за український суверенітет і територіальну цілісність.

“Ці дії є спробою узаконити незаконну анексію Криму і ще більше підірвати суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах ... Європейський Союз буде продовжувати працювати над мирним припиненням незаконної анексії півострова Росією, як було підтверджено на першому саміті Міжнародної кримської платформи 23 серпня. Європейський Союз буде продовжувати проводити політику невизнання”, - заявили у представництві співдружності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?