Україна вчасно отримає німецьку зброю для битви за Донбас — Шольц
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна вчасно отримає німецьку зброю для битви за Донбас — Шольц

Україна вчасно отримає німецьку зброю для битви за Донбас — Шольц
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв, що німецька зброя, яку просила Україна для боротьби з російськими військами, надійде вчасно.

Джерело: Олаф Шольц в коментарі  dpa

Шольц переконує у вчасності поставок зброї в Україну

Німеччина стикається з різкою критикою з боку керівництва Києва щодо темпів поставок зброї, а також типу зброї.

Україна неодноразово закликала відправити німецькі ударні танки та реактивні літаки з армійських поставок, але таке обладнання Берлін не надсилав. Німеччина дозволила поставку зенітних танків.

На запитання, чи важке озброєння «прибуде вчасно, щоб змінити ситуацію на Донбасі», Шольц відповів: «Воно прибуде вчасно».

Він зазначив, що потрібно змінити пріоритет того, хто першим отримає німецьку зброю.

Олаф Шольц (фото — Flickr.com)

Ви знаєте, що вже є довгий список клієнтів, які чекають на їх отримання через два і три роки. Зараз вони працюють над тим, щоб це сталося, – сказав він, маючи на увазі, що для того, щоб Україна їх отримувала швидше, потрібно змінити протокол доставки.

Він повідомив, що конкретні речі, які вони можуть поставити зараз, будуть доставлені після навчання українських бійців.

Ми поставимо протиракетну систему, яка здатна врятувати Одесу чи Київ. Ми також вирішили разом із Великою Британією та Сполученими Штатами поставити реактивні системи залпового вогню, - сказав Шольц.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?