Україна відреагувала на претензії ЄС щодо паспортів
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна відреагувала на претензії ЄС щодо паспортів

Україна відреагувала на претензії ЄС щодо паспортів
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ вважає необгрунтованим докір Європейського Союзу щодо наявності в українських громадян двох чинних паспортів для виїзду за кордон одночасно і заклик до скасування видачі "додаткових" паспортів.

Джерело: "ЄП"

Рекомендація від ЄС скасувати практику видачі двох паспортів стала несподіванкою для України

За словами Максима Соколюка, очільника Державної міграційної служби, раніше Євросоюзу навіть не натякав, що це для нього є проблемою.

"Точніше, роки 3 тому Словаччина та Угорщина справді піднімали цю тему – мовляв, як нам відрізняти українців, які мають два паспорти. Але ми дали чітке пояснення, яке ЄС задовольнило. І я був дуже здивований побачити те саме "звинувачення" у звіті Єврокомісії, хоча перед тим не було спроб отримати наші коментарі щодо цих претензій", - наголосив український чиновник.

Нещодавно стало відомо, що ініціатором абсурдної вимоги на адресу України стала офіційна Варшава.

"Польща повідомила (Єврокомісію), що українська влада видавала одночасно два або три біометричних паспорти деяким своїм громадянам, що на практиці може призвести до того, що відповідні громадяни України перебуватимуть (на території ЄС) понад 90 днів протягом 180-денного періоду" – сказано у робочому документі ЄК.

Офіційний Київ звертають увагу на те, що Брюссель має всі можливості карати таких порушників.

"Для прикордонника ЄС немає проблеми рахувати 90-денний період, якщо він має дані про в’їзди та виїзди громадянина України за різними паспортами. Ми, ще коли розробляли паспорти, передбачили це: в українському паспорті є номер запису в держреєстрі, закріплений за людиною. І навіть якщо людина змінить своє ім’я та прізвище, зробить новий паспорт тощо – цей номер лишиться незмінним", - підкреслив Максим Соколюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?