Україна відзначилася першими медалями на Паралімпіаді-2020 в Токіо
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна відзначилася першими медалями на Паралімпіаді-2020 в Токіо

Україна відзначилася першими медалями на Паралімпіаді-2020 в Токіо
Джерело:  online.ua

Українські спортсмени, які виступають на Паралімпійських Іграх-2020 у Токіо, здобули у середу, 25 серпня, перші нагороди, серед яких - бронза та срібло.

Джерело: ONLINE.UA

За офіційними даними, першою українською нагородою на Паралімпіаді стала бронзова медаль фехтувальниці Євгенії Бреус - 38-річна спортсменка змагалася на шаблі на візках у класифікації A.

Перший матч кваліфікаційного раунду Бреус завершила невдало - поразкою. Утім, вона надалі здобула три перемоги, вийшла до стадії плей-офф, де отримала шостий номер посіву.

У протистоянні 1 /4 фіналу українська шаблістка подолала спортсменку з Китаю з рахунком 15:11, але не змогла перемогти грузинку Ніно Тібілашвілі у півфіналі - програш стався з рахунком 12:15.

Це надало Бреус можливість посперечатися за бронзу з угорською фехтувальницею Євою Андреа Гаймасі.

У Токіо цього річ іноземна спортсменка виступала одразу у двох класах - рапірі та шаблі, а саме у першій категорії вона здобувала медалі у попередніх Іграх.

Українка перемогла угорську суперницю з рахунком 15:10, чим забезпечила Україну першою нагородою. Вона - не перша медаль у кар’єрі шаблістки. На Паралімпіаді-2016, яка проходила у бразильському Ріо-де-Жанейро. Там вона отримала також бронзову нагороду.

Першою срібною медаллю для української збірної відзначився пловець Антон Коль. Він здобув відповідне місце у змаганнях з подолання 100-метрової дистанції.

Зазначається, що триумфатором запливу категорії S1 став ізраїльський спортсмен Іяд Шалабі, якого намагався наздогнати українець. Іноземець випередив нашого земляка на фініші лише на чверть секунди.

Інше срібло дісталося Артему Манько, який бився у фіналі фехтування на візках проти китайського опонента Лі Хао. Він перехопив ініціативу в іноземця, однак не зумів її втримати, що призвело до поразки й срібної медалі з рахунком 15:12.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?