Українські спортсмени перемогли 5 збірних РФ на чемпіонаті з шашок
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українські спортсмени перемогли 5 збірних РФ на чемпіонаті з шашок

Українські спортсмени перемогли 5 збірних РФ на чемпіонаті з шашок
Джерело:  online.ua

Чоловічій збірній України вдалося вибороти перше місце на командному чемпіонаті світу з шашок-64 у форматі швидкої гри.

Джерело:  Sport.ua

Українські спортсмени перемогли п'ять збірних Росії на чемпіонаті з шашок-64

Варто звернути увагу на те, що нашу країну на чемпіонаті представляли: Юрій Анікєєв (Харків), Фелікс Шепель (Дніпро) і Денис Шкатула (Вінниця).

Що важливо розуміти, участь у змаганні брали одразу 5 російських збірних, сформованих за принципом поділу країни на федеральні округи: Росія має таке право як провідна країна в цьому виді спорту.

"Українці обійшли одразу п'ять збірних: три російські команди вони обіграли (5:1, 5:1, 4:2), ще з двома збірними зіграли внічию (3:3, 3:3). Відтак Україна здобула перше місце з 16 очками з 18. Жіноча збірна України, за яку виступали Олена Коротка і Юлія Макаренкова, в цьому ж виді програми на ЧС-2021 (швидка гра) завоювала срібні медалі, отримавши 9 очок з 12 і поступившись росіянам", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що чемпіонат відбувся в турецькому регіоні Каппадокія. Згідно з останніми даними, саме тут же 21 серпня у чоловіків і жінок пройде командний турнір ЧС-2021 форматі бліц-гри.

Як уже згадувалося раніше, 17 серпня закінчилися змагання з класичної гри. Чемпіоном Європи серед чоловіків став Юрій Анікєєв (Харківська область).

"У півфіналі змагань Юрій Анікєєв у принциповому матчі виграв у росіянина Сергія Бєлошеєва,( представником Криму,який в 2014 році змінив спортивне громадянство з українського на російське). У фінальному матчі Юрій за рахунок перемоги в швидкій грі здолав росіянина Алєксандра Георгієва, багаторазового чемпіона світу з шашок. Хоча нічия влаштовувала суперника через додаткові критерії, Юрій зумів виграти вирішальну партію у одного з найкращих гравців сучасності", - йдеться в повідомленні.

Сергій Бєлошеєв та Юрій Анікєєв (фото - ukrshashki.at.ua)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?