Україна викликала посла з Білорусі через зустріч Лукашенка з ватажком "ДНР" Пушиліним
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна викликала посла з Білорусі через зустріч Лукашенка з ватажком "ДНР" Пушиліним

Україна викликала посла з Білорусі через зустріч Лукашенка з ватажком "ДНР" Пушиліним
Джерело:  online.ua

МЗС України викликало посла України в Білорусі для консультацій, тому що білоруський диктатор Олександр Лукашенко зустрівся з ватажком терористичної організації "ДНР" Денисом Пушилинім.

Джерело: МЗС України

Посла України у Білорусі викликали для консультацій

МЗС України засуджує проведення Олександром Лукашенком зустрічі 18 квітня в Мінську з Денисом Пушиліним як спробу легітимізації цього представника російської окупаційної адміністрації в Донецьку, - йдеться в заяві МЗС.

У МЗС вважають зустріч президента Білорусі з представником російської окупаційної адміністрації, який переховується від українського слідства за скоєння тяжких злочинів та знаходиться під українськими і міжнародними санкціями, черговим і кричущим недружнім актом з боку Республіки Білорусь, спрямованим на підтримку держави-агресора РФ.

У зв’язку з цим, МЗС України ухвалило рішення викликати посла України в Республіці Білорусь Ігоря Кизима для консультацій.

У МЗС додали, що Білорусь повинна утриматися від подібних кроків і припинити підтримку російської агресії проти України.

Зустріч Лукашенка та Пушиліна

18 квітня у Мінську пройшла зустріч Лукашенка та ватажком "ДНР" Денисом Пушиліним.

Диктатор запропонував допомогу Білорусі у відбудові сільського господарства та промислових підприємств на окупованих територіях Донецької області.

Попри це, офіційно Білорусь не визнала спроби РФ анексувати окуповані українські області, зокрема "ДНР".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?