Україна вимагає від Австрії вислати ексголову Конституційного суду Тупицького
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вимагає від Австрії вислати ексголову Конституційного суду Тупицького

Україна вимагає від Австрії вислати ексголову Конституційного суду Тупицького
Джерело:  online.ua

Україна направила Австрії клопотання про видачу Україні ексголови Конституційного суду України Олександра Тупицького, який перебуває у міжнародному розшуку.

Джерело: Інтерфакс

Україна прочить Австрію видати Тупицького

Джерело у правоохоронних органах Інтерфаксу повідомило, що за лінією Інтерполу виставлено "червону картку" для затримання Тупицького.

Подільський районний суд Києва 26 вересня направив клопотання через Київську міську прокуратуру до Мін'юсту про видачу Тупицького. 30 вересня клопотання суду про видачу Тупицького Міністерство юстиції України направило на виконання компетентним органам Республіки Австрія, - повідомило джерело.

Він повідомив, що також за лінією Інтерполу Державне бюро розслідувань направило "червоне оповіщення" для затримання Тупицького.

Очікується відповідь Генерального секретаріату Інтерполу про можливість використання його каналів для розшуку Тупицького, - повідомило джерело.

Нагадаємо, що наразі ДБР проводить досудове розслідування за фактом організації співробітниками правоохоронних органів та цивільними особами незаконного переправлення через кордон ексголови Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Під час досудового розслідування слідчі ДБР встановили, що він залишив межі України без проходження передбаченого законодавством прикордонного та митного контролю та без перевірки документів, що надають право на виїзд за кордон. Також не було встановлено наявність або відсутність підстав для тимчасового обмеження Тупицького у праві виїзду за кордон, - повідомляли у ДБР.

Журналісти зафіксували перебування Тупицького в Австрії в центрі Відня поряд з автомобілем, зареєстрованим на дружину.

Правоохоронці підозрюють Тупицького у підкупі свідка і введенні в оману суду. Його заочно заарештували в липні.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?