Україна більше не хоче отримати ПДЧ в НАТО — Стефанішина
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна більше не хоче отримати ПДЧ в НАТО — Стефанішина

Україна більше не хоче отримати ПДЧ в НАТО — Стефанішина
Джерело:  online.ua

Як стверджує віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, після початку повномасштабної війни РФ проти України потенційне рішення НАТО про план дій щодо членства для нашої країни вже не має такого значення. Наразі офіційний Київ влаштує лише безпосередньо членство в Альянсі.

Джерело: "Європейська правда"

Укрїна змінила позицію щодо ПДЧ

Журналісти поцікавилися у дипломатки, чи зацікавлений Київ у ПДЧ після того, як Фінляндія та Швеція майже стали членами НАТО без ПДЧ.

Якби Україні запропонували ПДЧ до 24 лютого, ми були б максимально задоволені цим рішенням, щасливі і вважали б, що ми виконали вимогу нашої Конституції, і це єдино правильне рішення. Сьогодні пропозиція ПДЧ в рамках НАТО це буде рівнозначно рішенню Бухарестського саміту 2008 року, - озвучила свою думку з цього приводу Ольга Стефанішина.

Вона також звернула увагу на те, що аналіз відповідності українського сектора безпеки і оборони та інших структур стандартам НАТО засвідчив, що наша країна де-факто вже впровадила дуже багато практик блоку.

Ключовим фактором залишається те, що саме українські воїни набувають унікального досвіду бойових дій, якого не мають військові країн-союзників НАТО.

Ольга Стефанішина вкотре повторила, що після 24 лютого Україну влаштує лише членство в НАТО.

Основні "морквинки", цікаві в умовах цієї війни можливості ми могли б отримати виключно тепер як член Альянсу, на якого поширювалася б 5-та стаття договору НАТО. Все решта ми робимо, і це не потребує на сьогодні залучення високих політиків чи міністрів. Взаємодія з НАТО відбувається. Але у питаннях, які стосуються саме безпекових гарантій, лише членство може змінити ситуацію, - наголосила віцепрем’єрка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?