Україна закликає Канаду скасувати рішення щодо турбіни
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна закликає Канаду скасувати рішення щодо турбіни

Україна закликає Канаду скасувати рішення щодо турбіни
Джерело:  online.ua

10 липня Міненерго України та МЗС України офіційно заявили, що глибоко розчаровані у зв’язку із рішенням канадської влади видати дозвіл на повернення до ФРН відремонтованих компанією Siemens Canada турбін для "Північного потоку-1".

Джерело: "Європейська правда"

Київ просить Канаду не скасовувати рішення щодо турбіни

Українські відомства звернули увагу на те, що у день оголошення рішення офіційної Оттави російська армія обстріляла житлові квартали в Миколаєві, Харкові, Кривому Розі, а також низку інших населених пунктів в Запорізькій області та діяла як держава-терорист.

За словами урядовців, команда Володимира Зеленського та усі українці вдячні за запровадження вагомих санкцій проти Росії міжнародною спільнотою, але вони вважають канадсько-німецьку домовленість підлаштуванням санкційного режиму під забаганки Росії.

Цей небезпечний прецедент йде врозріз з принципом верховенства права і матиме лише один наслідок - зміцнить почуття безкарності Москви, - мовиться у заяві міністерств.

Що важливо розуміти, РФ може продовжувати постачання газу в Німеччину у повному обсязі без турбіни, через яку й спалахнула дискусія.

Компресорна станція "Північного потоку-1" обладнана кількома турбінами, у тому числі резервними, і лише одна турбіна знаходиться зараз в Канаді. За рішенням "Газпрому" зараз працює лише три турбіни, решта відключені без пояснень, тому обсяги транспортування скоротилися з 167 до 67 млн кубометрів газу на добу, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?