Україна здобула 5 медалей за день до закінчення Ігор нескорених-2023
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна здобула 5 медалей за день до закінчення Ігор нескорених-2023

Україна здобула 5 медалей за день до закінчення Ігор нескорених-2023
Джерело:  online.ua

Українська команда здобула 5 медалей за день до закінчення Ігор нескорених-2023. Збірна України виборола 4 медалі у стрільбі з лука та 1 у велоспорті.

Джерело: Суспільне Спорт

Збірна України завоювала 5 медалей 

Збірна України завершила виступи передостаннього дня Ігор нескорених-2023, що триває у Дюссельдорфі.

За підсумком дня українці завоювали п'ять нагород: два "золота" та три "бронзи". Загалом за день до завершення змагань українська команда має уже 33 медалі: 11 золотих, 14 срібних та 8 бронзових.

Збірна України виборола чотири медалі у стрільбі з лука. Чемпіонкою серед початківиць у стрільбі з класичного лука стала парамедикиня Юлія Шевчук.

За золоту нагороду боровся й ветеран ЗСУ Павло Лучків. Учасник посів друге місце у відбірковому раунді відкритих змагань у блочному луці та врешті дійшов до фіналу, де переміг німця Тома Ґрюнвальда – 141:134. Це перша медаль Павла на турнірі.

Одразу п'ятеро українців пробилися до плей-оф серед чоловіків-початківців у стрільбі з класичного лука. На стадії 1/8 фіналу зупинилися Костянтин Кобиляну та Дмитро Полов'ян, у чвертьфіналі вибув Максим Зубов, а Вадим Мазніченко та Володимир Товкис поступилися у півфіналі та в підсумку зійшлися в протистоянні за "бронзу". Перемогу й свою першу нагороду Invictus Games здобув Мазніченко з рахунком 7:3.

Ще одну бронзову медаль завоювала парамедикиня Юлія Паєвська. Українська доброволиця була другою у кваліфікації у відкритих змаганнях зі стрільби з блочного лука. Тайра поступилася в півфіналі американці Тіффані Гадґінс (117:129) та завершила змагання з "бронзою", що стала для неї другою медаллю Ігор.

У стрільбі з лука також виступали Іван Молдун та Володимир Гера, які зупинилися на відбірковій стадії.

Що відомо про Ігри нескорених-2023

Ігри нескорених триватимуть до 16 вересня.

Турнір, який започаткував британський принц Гаррі, проходить з 2014 року.

Наразі до програми змагань входять десять видів спорту: стрільба з лука, легка атлетика, веслування на тренажерах, паверліфтинг, плавання, велоспорт, волейбол сидячи, баскетбол і регбі на візках та – уперше в історії – настільний теніс.

Україна дебютувала на Іграх нескорених у 2017 році.

До складу української збірної ввійшли 25 учасників: військових і волонтерів ЗСУ, Нацгвардії, Національної поліції та добровольчих батальйонів. Це найбільше представництво України за історію її участі в Invictus Games.

Українська збірна представлена в усіх видах спорту, крім регбі на візках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?