Україна здобула 9 медалей у четвертий день Ігор нескорених-2023
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна здобула 9 медалей у четвертий день Ігор нескорених-2023

Україна здобула 9 медалей у четвертий день Ігор нескорених-2023
Джерело:  online.ua

Україна здобула 9 медалей у четвертий день Ігор нескорених-2023. Усі – у плаванні: по три золота, срібла та бронзи.

Джерело: Суспільне Спорт

Україна здобула 9 медалей у плаванні

Збірна України провела черговий змагальний день на Іграх нескорених-2023, що триває у Дюссельдорфі. Четвертий день був присвячений виступам у плаванні, настільному тенісі та баскетболі на візках.

За його підсумком українці завоювали дев'ять нагород: по три "золота", "срібла" та "бронзи", усі – у плаванні.

Загалом команда України має 28 медалей: 9 золотих, 14 срібних та 5 бронзових.

Українці змагалися в 14 фіналах з плавання та у восьми з них піднялися на п'єдестал.

Військовослужбовець ЗСУ Назар Вознюк завоював одразу три особисті "золота" у плаванні, збільшивши свій доробок на цих Іграх до п'яти нагород (шести з урахуванням естафети, що відбулася згодом). Українець був найшвидшим на дистанції 100 метрів вільним стилем у класі ISC серед чоловіків, подолавши її за 1:09.20 хвилини, а також переміг на 50-метрівці на спині з часом 43.66 секунди. У своєму третьому фіналі він знову фінішував першим: на дистанції 50 м вільним стилем, яка вдалася йому за 31.11 с.

Уперше на Іграх нескорених медаль виборола парамедикиня Юлія Паєвська. Тайра стала срібною призеркою в плаванні на 50 метрів вільним стилем у класі ISD серед жінок. Українка пропливла за 45.22 секунди, поступившись лише американці Даніелле Потгуф.

Ще одне "срібло" приніс Україні Іван Молдун. Захисник став другим у брасі на 50 метрів у класі ISB, показавши час 59.49 секунди. Це його друга срібна нагорода Invictus Games: після спринту в веслуванні на тренажерах.

Перші медалі Ігор нескорених здобув військовий ЗСУ Дмитро Полов'ян. Він виграв "бронзу" на дистанції 50 м на спині в класі ISB із часом 1:17.08 хвилини, а також став третім у запливі брасом, одразу за Молдуном із результатом 1:10.71 хв.

Дебютну бронзову медаль виборов й Олександр Будько. Військовий ЗСУ ввійшов до трійки призерів у плаванні на 50 метрів вільним стилем у класі ISB з результатом 50.66 секунди.

Змагальний день завершився змішаною естафетою 4х50 метрів вільним стилем, у якій Україну представили Назар Вознюк, Олександр Пономарьов, Ігор Дерман та Євгеній Кірейонок. Четвірка пропливла з результатом 2:11.80 та принесла команді "срібло". Українців обійшла лише збірна Австралії.

Що відомо про Ігри нескорених-2023

Ігри нескорених триватимуть до 16 вересня та об'єднають близько 600 учасників із 22 країн.

Турнір, який започаткував британський принц Гаррі, проходить з 2014 року.

Україна дебютувала на Іграх нескорених у 2017 році.

До складу української збірної 2023 року увійшли 25 учасників: військових і волонтерів ЗСУ, Нацгвардії, Національної поліції та добровольчих батальйонів. Це найбільше представництво України за історію її участі в Invictus Games.

Українська збірна представлена в усіх видах спорту, крім регбі на візках.

Читайте також:

  • Україна виборола 11 медалей у третій день Ігор нескорених-2023

  • Україна здобула чотири медалі у другий день Ігор нескорених-2023

  • Ігри нескорених-2023. Україна виборола шість медалей у перший день змагань

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?