Україна здобула 80-ту нагороду на Паралімпіаді — золота медаль зі світовим рекордом
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна здобула 80-ту нагороду на Паралімпіаді — золота медаль зі світовим рекордом

Україна здобула 80-ту нагороду на Паралімпіаді — золота медаль зі світовим рекордом
Джерело:  online.ua

Українська збірна на Паралімпійських іграх-2020 у Токіо у четвер, 2 вересня, здобула 80-ту нагороду - плавець Максим Крипак обійшов усіх суперників та знову посів перше місце в змаганнях.

Джерело: ONLINE.UA

За офіційними даними, 26-річний харків’янин прийшов першим на дистанції у 100 метрів у своєму класі S10. Він не тільки завоював золото, але й оновив світовий рекорд, оскільки фінішував за 57,19 секунди - це на 0,05 секунди перевищило попередній.

Другим у запливі став італійський паралімпієць Стефано Раймонді з 59,63 секунди, а третім фінішував француз Флорен Марай за 61,30 хвилини.

Для Крипака золота медаль стала вже четвертою на Паралімпійських іграх в японському Токіо та шоста нагорода на цих змаганнях в цілому. Додатково він завоював ще п’ять золотих нагород на попередніх Паралімпіадах.

В цілому паралімпійська збірна України станом на 2 вересня володіє вже 20 золотими, 39 срібними, а також 25 бронзовими нагородами. Це забезпечило України потрапляння у першу п’ятірку світового медального заліку за кількістю медалей - вона знаходиться на 4-й сходинці.

Україна на Паралімпіаді

Станом на середу, 1 вересня - попередній день Ігор, українська збірна відзначилася 71 нагородою Серед них 16 золотих медалей, 34 срібних, 21 бронзова.

Паралімпійська збірна України вже у перший день змагань Ігор-2020, які почалися у середу, 25 серпня, здобула одночасно кілька медалей у “повному комплекті” — золота, срібні, бронзові.

Перше золото виборола плавчиня Єлизавета Мерешко, яка виступала у класі S6 та категорії 50 м в/c. Водночас спортсменка оновила рекорд Паралімпіади з часом у 33.11.

Паралімпійські ігри в Токіо

Паралімпіаді-2020, яка виявилася зірваною торік одночасно з Олімпійськими іграми, почалася 24 серпня. Передбачається, що змагання у різних категоріях та класах триватимуть до 5 вересня.

В цілому учасниками Ігор від України стали 143 паралімпійці, які змагаються у 15 різних спортивних напрямках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?