Україна жорстко відреагувала на скандальний образ українки в серіалі Netflix
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Україна жорстко відреагувала на скандальний образ українки в серіалі Netflix

Україна жорстко відреагувала на скандальний образ українки в серіалі Netflix
Джерело:  online.ua

На стрімінговому сервісі Netflix вийшов другий сезон серіалу "Емілі в Парижі", який є одним з 10 найпопулярніших серіалів платформи. Його автори ввели нову персонажку – українку, яка обурила глядачів.

Джерело: Telegram-канал Олександра Ткаченка, Інстаграм Євгенії Гаврилко

Реакція на другий сезон серіалу "Емілі в Парижі"

Персонажку на ім'я Петра, яка приїхала до Парижа з Києва, головна героїня серіалу Емілі зустрічає на курсах французької мови у четвертій серії серіалу. Дівчата вирушають разом на прогулянку, аби повправлятися у французькій. За сюжетом Петра шокує Емілі своєю малоосвіченістю та поведінкою.

Одна глядачка серіалу, українка Євгенія Гаврилко, яка мешкає в Парижі, написала пост про репрезентацію українок в серіалі.

Те, як ви поставилися до іміджу українців у другому сезоні, 4-й серії, це такий недорогий трюк, абсолютний скандал і ганьба. І я не можу повірити, що це все ще відбувається в 2021 році. Час, коли ми демонструємо повагу до всіх націй і статей. Час, коли ми боремося з усіма стереотипами, які руйнують мир і міжкультурні стосунки. Час, коли ніхто не сміється з таких жалюгідних речей, - написала українка.

Реакція міністра культури Ткаченка

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає неприйнятним те, як зобразили українку в серіалі Netflix "Емілі у Парижі".

Ткаченко написав, що вважав серіал непоганим, проте зараз має до нього зауваження. Міністр вказав, що Netflix добре знайомий з Україною, достатньо сказати, що більшість вулиць Парижа в фільмі «Останній найманець» знімалися в Києві.

Посадовець нагадав, що європейці та американці мали чути про наших митців і не тільки, завдяки популяризації нашої культури. Варто згадати про диригентку Оксану Линів, тенісистку Еліну Світоліну, співачку Джамалу, дизайнерку Віту Кін.

Проте цього виявилося замало. Ткаченко зазначив, що доведеться продовжувати боротися зі стереотипами. Бо якщо в 90-х та 2000-х українських хлопців зображали переважно як гангстерів, з часом це змінилося.

В «Емілі в Парижі» маємо карикатурний образ українки, який є неприйнятним. А з іншого боку – ще й образливим. Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, боятися депортації? Так не має бути, - підсумував міністр.

Також Олександр Ткаченко вказав, що направить текст української позиції до компанії Netflix.

Читайте також:

  • "Червоне повідомлення" від Netflix встановило рекорд за кількістю переглядів

  • Netflix випустив трейлер нового сезону серіалу "Дивні дива".

  • Netflix зняв серіал про жахливі вбивства під Копенгагеном — трейлер вразив мережу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?