Україна звернулася до ООН, МАГАТЕ та G7 через викрадення гендиректора ЗАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна звернулася до ООН, МАГАТЕ та G7 через викрадення гендиректора ЗАЕС

Україна звернулася до ООН, МАГАТЕ та G7 через викрадення гендиректора ЗАЕС
Джерело:  online.ua

МЗС України закликало ООН, МАГАТЕ та Групу Семи вжити рішучих заходів зі звільнення гендиректора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова, якого раніше викрали росіяни. 

Джерело: МЗС України

Україна відреагувала на викрадення гендиректора ЗАЕС

МЗС України рішуче засудило протиправне затримання російськими окупантами Генерального директора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова.

Цей злочин є черговим проявом державного тероризму з боку Росії та грубим порушенням міжнародного права. Росія має негайно звільнити Генерального директора ЗАЕС. Закликаємо міжнародну спільноту, зокрема ООН, МАГАТЕ та Групу Семи також вжити рішучих заходів з цією метою.

У МЗС наголосили на нагальності максимальної мобілізації зусиль світового співтовариства з метою забезпечення демілітаризації та деокупації ЗАЕС, та її повернення під контроль України як єдиного способу усунення нинішніх загроз у сфері ядерної безпеки.

Очікуємо посилення тиску на державу-агресора з метою припинення обстрілів російськими окупантами ЗАЕС та інших цивільних ядерних об’єктів на території України, недопущення тиску і репресій проти персоналу ЗАЕС та їхніх родин, - вказано в заяві МЗС.

Викрадення гедиректора ЗАЕС

Війська РФ викрали Мурашова 30 вересня, коли він їхав від АЕС до Енергодара. Росіяни зупинили його машину та вивезли чоловіка в невідомому напрямку.

У МАГАТЕ повідомили, що наразі шукають інформацію про Мурашова, зв'язалися з російською владою і просять роз'яснень.

«Енергоатом» звернувся до гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі і закликав його докласти зусиль для термінового звільнення Ігоря Мурашова із полону російських окупантів.

Нагадаємо, раніше росіяни вже викрадали персонал ЗАЕС. Їх викрадають задля отримання викупу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?