Україна звинуватила військових РФ у згвалтуванні 4-річної дівчинки на Київщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна звинуватила військових РФ у згвалтуванні 4-річної дівчинки на Київщині

Україна звинуватила військових РФ у згвалтуванні 4-річної дівчинки на Київщині
Джерело:  online.ua

Представники України звинувачують двох військових злочинної армії РФ у згвалтуванні 4-річної дівчинки та груповому згвалтуванні її матері на очах у батька, до якого приставили пістолет, під час окупації Броварського району на Київщині.

Джерело:  Reuters

Що відомо про черговий сексуальний злочин окупантів на Київщині 

Відповідно до матеріалів слідчих Генпрокуратури у розпорядженні видання, ці жахливі випадки сексуального насильства стали частиною серії злочинів, вчинених військовослужбовцями 15-ї окремої мотострілецької бригади в чотирьох будинках Броварського району в березні 2022 року.

При цьому журналісти не отримали відповіді ані від представників міноборони країни-агресорки, ані від керівництва бригади.

Представники Генпрокуратури зазначили, що росіяни використовують сексуальне насильство, як частину терору над українськими громадянами.

Вони заздалегідь виділили жінок, скоординували їхні дії та ролі, - підкреслюють представники прокуратури.

Зазначається, що більшість звірячих інцидентів, вчинених злочинною армією РФ на Київщині, сталась саме 13 березня 2022 року, коли російські військові у стані алкогольного сп'яніння вривались в будинки місцевих жителів у Броварському районі.

Зокрема, у вищезгаданому інциденті росіяни побили батька родини металевим горщиком, а потім змусили стати на коліна, а його дружину групово зґвалтували.

Згідно з документами, один із солдатів сказав чотирирічній дівчинці, що "зробить з неї жінку", перш ніж вона стала жертвою насильства.

Сім'я вижила, хоча прокуратура заявила, що розслідує додаткові злочини в цьому районі, включаючи вбивства за той самий період.

Що відомо про винуватців жахливого згвалтування у Броварському районі 

За інформацією прокуратури, обидва російських військових злочинців у віці 32 і 28 років служили снайперами.

Один з них вже загинув на війні, а другий Євгеній Чорнокнижний, повернувся до РФ.

Проте коли журналісти зателефонували солдату, людина, яка назвала себе його братом, сказала, що він помер.

За словами слідчих та прокурорів, що після ймовірного згвалтування маленької дівчинки та її матері, окупанти увірвались у сусідній будинок та побили пару літніх людей, згвалтували 41-річну вагітну жінку та 17-річну дівчину.

В іншому місці російські військові злочинці загнали на кухню кілька сімей а групово зґвалтували 15-річну дівчину та її матір. Всі постраждалі вижили, їм надали психологічну та медичну допомогу.

Представники Офісу генпрокурора заявили, що наразі розслідують понад 71 тисячу повідомлень про військові злочини після початку повномасштабного вторгнення.

Слідчі знають, що ймовірність знайти та покарати підозрюваних низька, а потенційні судові процеси будуть здебільшого заочними, але є також міжнародні зусилля щодо переслідування військових злочинців, зокрема Міжнародним кримінальним судом.

Хоча Москва навряд чи видасть підозрюваних, будь-хто, заочно засуджений, може бути внесений до міжнародних списків спостереження, що ускладнить їхнє пересування.

Наразі Україна засудила 26 росіян за військові злочини - деяких військовополонених, деяких заочно, з яких один вирок був за зґвалтування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?