Українець у Кракові підпалив себе на знак протесту
Категорія
Політика
Дата публікації

Українець у Кракові підпалив себе на знак протесту

Українець у Кракові підпалив себе на знак протесту
Джерело:  online.ua

63-річний українець підпалив себе під українським консульством у Кракові. Чоловік викрикував заклики до інших українців у Польщі повернутися на Батьківщину та боронити її, після чого підпалив себе легкозаймистою речовиною і втік.

Джерело: RMF 24

Українець підпалив себе біля консульства в Кракові

У польських медіа повідомляють, що українець віком 63 років підпалив себе поблизу Генерального консульства України у Кракові.

Повідомляється, що чоловік почав вигукувати різні гасла українською мовою, звертаючись до інших чоловіків, які зібралися перед консульством.

Його вигуки були спрямовані на українських чоловіків у Польщі, адже чоловік закликав їх повернутися назад до України та боронити її від росіян.

Потім він облив себе легкозаймистою речовиною, підпалив та втік.

За повідомленням прес-офіцера Головного управління міської поліції в Кракові, чоловік спочатку просто стояв у черзі до консульства, але в якийсь момент почав поводитися “нераціонально”.

На місці працювала поліція, яка разом зі свідком ліквідувала пожежу та викликала швидку допомогу.

Українця доставили до лікарні, його стан наразі важкий, а життя під загрозою.

В Європі побільшало українських біженців

Станом на кінець березня кількість українських біженців у Європі досягла рекордного показника з початку повномасштабного вторгнення.

Наразі в Європі зареєстровано 5 008 482 осіб, які отримали статус тимчасового захисту або аналогічної національної програми захисту.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців зазначило, що такий показник є максимальним з початку повномасштабного вторгнення РФ.

У порівнянні з кінцем січня кількість українських громадян, які отримали офіційний захист у країнах Європи, зросла на 185 тисяч осіб.

У розрізі по країнах ситуація з кількістю українських біженців залишається колишньою.

Найбільше українців прихистила Польща — 1,577 млн. На другому місці Німеччина — 922 тис. У Чехії притулок знайшли 502 тис українців, — зазначило управління Верховного комісара ООН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?