Українка Дмитренко здобула бронзу на чемпіонаті Європи з біатлону
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Дмитренко здобула бронзу на чемпіонаті Європи з біатлону

Дмитренко

Вітчизняна біатлоністка Христина Дмитренко замкнула трійку призерів у спринті в словацькому Брезно-Осрблє. Чемпіонкою Європи стала норвежка Іда Лієн.

Українка Дмитренко здобула бронзу на чемпіонаті Європи з біатлону

26-річна скандинавка з першим часом завершила змагання на дистанції 7,5 кілометрів. Вона пройшла трасу за 19:11,5 хвилин.

Лієн під завісу змагань випередила свою співвітчизницю Кіркейде та українку Дмитренко. Трійка призерів обійшлася без промахів на двох вогневих рубежах. Утім, переможниця випередила володарку "срібла" на 14 секунд, а та представницю України ще на понад 20.

Для 24-річної Дмитренко завойована на словацькій землі нагорода стала першою у дорослій кар'єрі. Медаль також прем'єрна для збірної України цьогоріч. На минулорічному чемпіонаті Європи вітчизняні біатлоністи здобули 3 нагороди (1 "золото" та 2 "срібла").

Ще 6 українських біатлоністок фінішували в топ-40. Найкращою серед решти стала Ірина Петренко. Вона закрила всі 10 мішеней, але суттєво поступилася першій десятці біатлоністок у швидкості. Підсумкова позиція українки — 12-те місце.

Підсумки біатлонного спринту 7,5 км, жінки:

  1. Іда Лієн

  2. Марен Кіркейде (+14,0)

  3. Христина Дмитренко (+35,3)

...

12. Ірина Петренко (+57,8)

25. Анна Кривонос (+1:23,1)

31. Олена Городна (1:34,6)

32. Анастасія Меркушина (+1:35,0)

36. Любов Кип'яченкова (+1:40,3)

39. Олександра Меркушина (+1:45,5)

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?