Українка Магучіх вдруге стала чемпіонкою Європи зі стрибків у висоту
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Магучіх вдруге стала чемпіонкою Європи зі стрибків у висоту

магучіх
Джерело:  Суспільне. Спорт

Українська спортсменка зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх вдруге поспіль здобула золоту медаль із легкої атлетики на чемпіонаті Європи в Римі.

Головні тези:

  • Ярослава Магучіх вдруге стала чемпіонкою Європи зі стрибків у висоту, підкоривши висоту 2,01 метра.
  • Магучіх стала третьою у історії стрибунок у висоту, яка двічі вигравала Європейський чемпіонат.
  • Ірина Геращенко здобула свою першу медаль на чемпіонаті Європи з легкої атлетики, завоювавши бронзу.
  • Українські спортсменки стали першими, хто здобував подвійний подіум на Євро-2024 у жіночих стрибках у висоту.
  • Цей виступ також став першим у історії, коли українки здобули подвійний подіум на чемпіонаті Європи в жіночій групі з легкої атлетики.

Ярослава Магучіх захистила звання чемпіонки

Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко були серед головних претенденток на перемогу. Обидві підкорили висоту 1,95 метра, потрапивши у топтрійку фіналу. Проте Геращенко не змогла підкорити 1,97 метра, що не завадило їй здобути "бронзу".

Магучіх змагалася за золото з сербкою Ангеліною Топіч. Українка підкорила 1,99 метра з першої спроби, тоді як Топіч пропустила цю висоту і вирішила здолати 2,01 метра, що їй не вдалося й вона отримала срібло. Магучіх подолала 2,01 метра з другої спроби.

Таким чином для Ярослави це друге золото поспіль на чемпіонаті Європи з легкої атлетики. Вона стала третьою в історії легкоатлеткою, яка двічі вигравала Євро.

Що означають медалі Магучіх та Геращенко

Це друге поспіль "золото" Ярослави Магучіх на чемпіонатах Європи — у 2022 році вона вперше стала перемогу на Євро.

Магучіх — третя в історії стрибунка у висоту, що здобула понад дві нагороди на чемпіонатах Європи. Перед цим подібне вдавалося лише іспанці Рут Бейтії (тричі) та румунці Йоланді Балаш.

Геращенко вперше в кар'єрі здобула медаль чемпіонату Європи з легкої атлетики на відкритому повітрі. Перед цим вона вигравала "срібло" на Євро-2021 у приміщенні.

Також це перший в історії подвійний подіум України на Євро-2024 у жіночих стрибках у висоту. У 2022 році подвійний подіум Україна мала у бігу на 400 метрів з бар'єрами (Вікторія Ткачук та Анна Рижикова здобули "срібло" та "бронзу" відповідно).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?