Українка Магучіх встановила новий світовий рекорд у стрибках у висоту
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Магучіх встановила новий світовий рекорд у стрибках у висоту

Магучіх
Джерело:  Суспільне. Спорт

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх першою в історії взяла висоту 2.10 м у стрибках у висоту на Діамантовій Лізі у Парижі.

Головні тези:

  • Ярослава Магучіх першою в світі підкорила висоту 2.10 метра, побивши попередній рекорд, який тримався протягом 37 років.
  • Українка виграла золоту медаль на чемпіонаті Європи в Римі, підкоривши висоту 2.01 метра та ставши третьою легкоатлеткою у історії, яка двічі вигравала Євро.
  • Магучіх захистила звання чемпіонки, підкоривши висоту 1.99 метра та виборовши золото на чемпіонаті Європи.
  • Українка Магучіх стала третьою легкоатлеткою в історії, хто має два стрибки від 2.07 метра та вище.

Магучіх встановила новий світовий рекорд

Ярослава Магучіх — володарка світового рекорду у жіночих стрибках у висоту. Українська стрибунка першою в світі взяла висоту 2.10 м.

Світовий рекорд Магучіх підкорився на етапі Діамантової ліги в Парижі. Подолати його українка змогла після того, як здобула перемогу на змаганнях: у боротьбі з австралійкою Ніколою Оліслагерс єдиною взяла планку 2.03 м.

Після того, як Магучіх взяла планку 2.03 м, українська стрибунка у висоту встановила два поспіль рекорди:

  • спершу взяла висоту 2.07 м (з другої спроби) — оновила особистий рекорд зі стрибків у висоту;

  • а потім з першої ж спроби взяла висоту 2.10 м і встановила світовий рекорд!

Світовий рекорд у жіночих стрибках у висоту тримався впродовж 37 років. Попередній рекорд було встановлено у 1987 році болгаркою Стефкою Костадіновою, яка взяла висоту 2.09 м — Магучіх перша, хто подолав висоту 2.10 м+.

Топ-5 результатів в історії жіночих стрибків у висоту:

  • 2.10 м: Ярослава Магучіх (2024 рік)

  • 2.09 м: Стефка Костадінова (1987 рік)

  • 2.08 м: Стефка Костадінова (1986 рік)

  • 2:08 м: Кайса Берквіст (2006 рік)

  • 2:08 м: Бланка Влашич (2009 рік)

Магучіх — третя легкоатлетка в історії, яка має два стрибки від 2.07 м та вище. Стільки ж вдалих спроб має лише Бланка Влашич, а ось у Костадінової їх аж п'ять.

Ярослава Магучіх захистила звання чемпіонки

Українська спортсменка зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх вдруге поспіль здобула золоту медаль із легкої атлетики на чемпіонаті Європи в Римі.

Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко були серед головних претенденток на перемогу. Обидві підкорили висоту 1,95 метра, потрапивши у топтрійку фіналу. Проте Геращенко не змогла підкорити 1,97 метра, що не завадило їй здобути "бронзу".

Магучіх змагалася за золото з сербкою Ангеліною Топіч. Українка підкорила 1,99 метра з першої спроби, тоді як Топіч пропустила цю висоту і вирішила здолати 2,01 метра, що їй не вдалося й вона отримала срібло. Магучіх подолала 2,01 метра з другої спроби.

Таким чином для Ярослави це друге золото поспіль на чемпіонаті Європи з легкої атлетики. Вона стала третьою в історії легкоатлеткою, яка двічі вигравала Євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?