Українка Мерешко завоювала другу медаль на Паралімпіаді після золота
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Мерешко завоювала другу медаль на Паралімпіаді після золота

Українка Мерешко завоювала другу медаль на Паралімпіаді після золота
Джерело:  online.ua

Українська спортсменка Єлизавета Мерешко, яка здобула першу золоту медаль на Паралімпіаді-2020 в Токіо, відзначилася у другий день всесвітніх змагань другою нагородою.

Джерело: ONLINE.UA

За офіційними даними, у четвер, 26 серпня, вона брала участь у змаганнях на дистанції 200 метрів у класі SM6. Спортсменка стала єдиною серед громадян України, які долучилися до них.

Згідно з підсумками запливу, Мерешко здобула срібну медаль. 29-річна українська паралімпійка напередодні оновила світовий рекорд та принесла українській збірній перше золото, тож була на початку нового етапу фавориткою. Головною її конкуренткою була спортсменка зі Сполучених Штатів Елізабет Маркс.

Перші 50 метрів Мерешко подолала третьою, але вона змогла наздогнати лідерів. Пізніше на першу позицію вийшла британська плавчиня Мейсі Саммерс-Ньютон - саме вона в підсумку завоювала золоту медаль.

Третьою прийшла спортсменка з Німеччини Верена Шот. Згадана вище конкурентка з США, яка активно протистояла Мерешко в попередньому запливі, здобула лише 4-те місце.

В цілому українська збірна від початку Паралімпіади у середу, 25 серпня, завоювала вже 9 медалей. Серед них є золота, срібні та бронзові.

Перемога Мерешко зі сріблом стала першою в цілому у другий день світових змагань. У перший день крім неї нагороджені були наступні українські паралімпійці:

  • срібло отримав Артем Манько (фехтування на візках, шабля, категорія А);

  • срібло отримала Олена Федота (фехтування на візках, шабля, категорія);

  • срібло отримав Антон Коль (плавання, 100 м на спині, клас S1);

  • срібло отримав Максим Крипак (плавання, 50 м в/c, клас S10);

  • срібло отримав Олексій Вірченко (плавання, 100 м батерфляй, клас S13);

  • бронзу отримала Анна Гонтар (плавання, 50 м в/c, клас — S6);

  • бронзу отримала Євгенія Бреус (фехтування на візках, шабля, категорія А).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?