Українка Онофрійчук тріумфально пройшла у чотири фінали Євро-2024 з художньої гімнастики
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Онофрійчук тріумфально пройшла у чотири фінали Євро-2024 з художньої гімнастики

Онофрійчук
Джерело:  Суспільне. Спорт

Україна матиме представництво у чотирьох з п'яти фіналів чемпіонату Європи з художньої гімнастики. За результатами кваліфікації в особистому багатоборстві їх гарантувала Таїсія Онофрійчук.

Феноменальний успіх української гімнастки Онофрійчук

15-річна Онофрійчук — дебютантка дорослого чемпіонату Європи з художньої гімнастики. На Євро в Будапешті вона була однією з двох гімнасток, що змагалися у багатоборстві — разом з Вікторією Онопрієнко, що у 2023-му стала чемпіонкою у вправах з обручем.

За підсумками першого дня змагань Онофрійчук гарантувала собі два фінали — пройшла у вправах з обручем та м'ячем з шостим результатом. На відміну від Онопрієнко, яка втратила можливість захистити звання чемпіонки Європи.

У другий змагальний день Онофрійчук здобула для себе ще два фінали. Спершу вона стала другою у вправах зі стрічкою (поступилася лише чинній чемпіонці світу Софії Раффаелі) з результатом 33.350 бала. І попри 28-ме місце у вправах з булавами, змогла пройти у фінал особистого багатоборства.

У кваліфікації особистого багатоборства Онофрійчук набрала 101.400 бала. Більше за неї набрали лише Раффаелі, а також представниці Ізраїлю Даніела Муніц та болгарка Стіліана Ніколова — багаторазова призерка чемпіонатів світу та Європи.

Онофрійчук стала єдиною представницею України у фіналах Євро з художньої гімнастики. Вікторія Онопрієнко не пройшла у жоден з фіналів, зокрема в особистому багатоборстві це з нею трапилося вперше за 5 років.

Коли відбудуться фінали за участі Таїсії Онофрійчук на Євро-2024

  • Субота, 25 травня, 15:20-18:20. Особисте багатоборство

  • Неділя, 26 травня, 11:10-12:10. Вправи з обручем та 'м'ячем

  • Неділя, 26 травня, 12:20-13:20. Вправи зі стрічкою

Хто така Таїсія Онофрійчук

15-річна художня гімнастка, що представляє на змаганнях Київ.

2024 рік — дебютний для Онофрійчук у дорослій художній гімнастиці. Перед цим вона змагалася на рівні юніорок.

У 2022 році вона виступала на чемпіонаті Європи на рівні юніорок, пройшовши до двох особистих фіналів. А у 2023-му змагалася на юніорському рівні на чемпіонаті світу, ставши срібною призеркою вправ з булавами.

Ну рахунку Онофрійчук у 2024 році — шість медалей на рівні дорослих Кубків світу та Гран-прі. Зокрема на Гран-прі Тарту вона стала чемпіонкою у вправах з булавами та здобула "бронзу" в багатоборстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?