Вдруге потрапила до Книги Гіннеса. 12-річна українська гімнастка встановила новий рекорд
Категорія
Спорт
Дата публікації

Вдруге потрапила до Книги Гіннеса. 12-річна українська гімнастка встановила новий рекорд

Вдруге потрапила до Книги Гіннеса. 12-річна українська гімнастка встановила новий рекорд
Джерело:  online.ua

12-річна українка Софія Тепла встановила новий рекорд Книги Гіннеса. Дівчинка віджалася від підлоги у потрійній гімнастичній складці лише на одних руках 21 раз за 30 секунд.

Джерело: Марина Тепла

Софія Тепла друге потрапила до Книги рекордів Гіннеса

Спортсменка із Подільська Одеської області, 12-річна Софія Тепла потрапила до Книги рекордів Гіннеса, виконавши віджимання від підлоги в потрійній гімнастичній складці.

Тепер уже офіційно! Двічі світова рекордсменка! Софія Тепла знову потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Небагато часу довелося тримати інтригу, тому що офіційні представники Великобританії дуже ретельно оцінювали виконання вправи. І, ось, нарешті, підтвердження та вручення сертифіката, – повідомила Тепла.

За її словами, Софія виконала віджимання від підлоги в потрійній гімнастичній складці на одних руках 21 раз за 30 секунд.

У спробі було 23 рази, але перший їй не зарахували, а також один віджим на 16-му випадку, як виявилося, був не повним. Але навіть 21 раз – це багато, адже минулий світовий рекорд становив 12 разів, - наголосила вона.

Як зазначається, Софія - наймолодша українка і перша дитина в нашій країні, яка потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Це - вже другий світовий рекорд маленької акробатки.

Скільки українців в Книзі рекордів Гіннеса

9 листопада вважається днем народження Книга рекордів Гіннеса.

Станом на 2020 рік є 10 українців із Книги рекордів Гіннеса, досягнення яких іще ніхто не перевершив:

  • Сергій Бубка має найбільше світових досягнень. Уявіть лише, на рахунку українського спортсмена 35 світових рекордів;

  • Лариса Латиніна має найбільше олімпійських нагород серед жінок. 14 перемог на Олімпійських іграх і 9 золотих медалей;

  • Павло Рєзвий на звичайному човні за 61 добу перетнув Атлантичний океан. До речі, йому тоді було 65 років. Але рекорд не лише за вік, але й за швидкість;

  • Мирослав Федорчак лежачи зігнувся та розігнувся на одній руці 780 разів;

  • Дмитро Халаджі підняв трубу вагою 1022 кілограми;

  • Тарас Корніюк виконав 1303 підйоми з переворотом на перекладині;

  • Сергій Найдич без перерви рухався на віндсерфі 71 годину 30 хвилин;

  • Микола Куценко пройшов 42 кілометри, жонглюючи м'ячем;

  • Українці провели найпотужніший музичний телемарафон національної пісні. Це було круто: 110 годин української музики у прямому ефірі без перерви на рекламу.

  • Найдовше безперервне читання поетичних творів - теж наше. Протягом 19 діб студенти та викладачі Національного університету "Острозька академія" читали Кобзар Шевченка. 456 годин, 3 тисячі учасників, 11 250 творів;

  • Українська "Мрія", звісно, теж у Книзі рекордів. Ан-225 - найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак. Він зібрав 240 світових рекордів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?