Українка Шевчук встановила світовий рекорд на чемпіонаті світу з пауерліфтингу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Шевчук встановила світовий рекорд на чемпіонаті світу з пауерліфтингу

Українка Шевчук встановила світовий рекорд на чемпіонаті світу з пауерліфтингу
Джерело:  online.ua

Українка Мар'яна Шевчук здобула перемогу на чемпіонату світу з паверліфтингу. Будучи переможницею минулорічної Паралімпіади, вона починала змагання у статусі однієї із фавориток і не підвела очікування своїх вболівальників. Крім того, цього разу їй вдалося встановити новий світовий рекорд.

Джерело: International Paralympic Committee

У своїй першій спробі вінничанка Шевчук, яка змагається у ваговій категорії до 55 кілограмів, взяла штангу вагою 125 кілограмів. Навіть цей результат вже гарантував їй перемогу. Найближча конкурентка – учасниця з Туреччини Берса Думан змогла підняти на 4 кілограми менше.

Але українка не зупинилась на досягнутому і зробила ще дві спроби, які увінчалися успіхом. Йдеться про 128 та 133,5 кілограма. Таким чином, Шевчук вдалося перевершити попередній світовий рекорд, який також належав їй. Ось як вона прокоментувала свій результат:

Ми планували встановити рекорд на Паралімпійських іграх у Токіо, але не змогли, тому зробили це тут. Це дуже вдалий рік для мене, і я дуже щаслива всередині.

– Мар’яна Шевчук

Призери Чемпіонату світу з паверліфтингу в ваговій категорії до 55 кг

1. Мар'яна Шевчук (Україна) - 133,5 кг
2. Бесра Думан (Туреччина) - 121 кг
3. Тамара Підпальна (ПКР) - 120 кг

Що відомо про Мар'яну Шевчук

Уродженка міста Хмільник на Вінниччині. Чемпіонка XVI літніх Паралімпійських ігор. Майстер спорту України міжнародного класу. Вперше Мар'яна Шевчук отримала статус найкращої паверліфтерки світу у січні 2019 року. За значний особистий внесок у розвиток паралімпійського руху отримала Орден княгині Ольги ІІІ ступеня.

Нагадаємо, 20 листопада український борець греко-римського стилю та народний обранець Жан Беленюк прокоментував інформацію про те, що його колега Семен Новіков може змінити громадянство на болгарське. Він вважає, що українські спортивні функціонери повинні зробити все можливе, щоб борець Семен Новіков залишився виступати під нашим прапором.

Днем пізніше відбувся дебют українського тренера Андрія Шевченка на чолі італійського Дженоа. У першому матчі команда Шевченка протистояла Ромі в рамках 13-го туру італійської Серії А, однак не змогла вибороти перемогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?