Українка Ткач-Остапчук стала срібною медалісткою ЧС-2023 з боротьби
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Ткач-Остапчук стала срібною медалісткою ЧС-2023 з боротьби

Українка Ткач-Остапчук стала срібною медалісткою ЧС-2023 з боротьби
Джерело:  online.ua

Українка Юлія Ткач-Остапчук стала срібною медалісткою ЧС-2023 з боротьби. Це друга медаль України на цих змаганнях – першу виборов 18 вересня Василь Михайлов.

Джерело: UWW

Україна здобула другу медаль на ЧС-2023 зі спортивної боротьби

"Срібло" в категорії до 59 кг завоювала 19 веерсня Юлія Ткач-Остапчук.

Досі єдину нагороду в Белграді збірна України вигравала в чоловічій вільній боротьбі. Василь Михайлов здобув "бронзу" в категорії до 79 кг.

Чемпіонка світу 2014 року в категорії до 63 кг, українка стартувала з перемоги в 1/8 фіналу над "нейтральною" Анастасією Сідєльніковою (5:4). На шляху до півфіналу Юлія перемогла норвежку Отелі Хоі (5:0), а вже згодом розібралася з німкенею Єленою Бруггер, дворазовою призеркою Євро — 2:0.

Вихід до фіналу означав, що Ткач-Остапчук здобуде щонайменше "срібло" за підсумками турніру. "Золото" ж українці довелося розіграти з китаянкою Чжан Ці, яка минулого року посіла на чемпіонаті світу п'яте місце.

Юлія вдруге завершує чемпіонат світу зі "сріблом". У 2017 році вона також посідала друге місце в категорії до 63 кг.

У 2023 році Ткач-Остапчук виборола "срібло" на другому поспіль великому міжнародному форумі. На Євро в хорватському Загребі українка також стала віцечемпіонкою в категорії до 59 кг.

З першим "сріблом" на турнірі збірна України вийшла на проміжне восьме місце в медальному заліку чемпіонату.

Україна здобула першу медаль на ЧС-2023 з боротьби

Збірна України з боротьби здобула першу медаль на чемпіонаті світу у Белграді. У ваговій категорії до 79 кілограмів "бронзу" виборов Василь Михайлов.

ЧС-2023 став для Михайлова четвертим турніром на цьому рівні. Світову першість у столиці Сербії Белграді український борець проводив у статусі чинного чемпіона Європи у своїй ваговій категорії.

У межах чемпіонату світу 2023 року Михайлов першим серед українських борців потрапив у медальну сутичку. Василь у півфіналі поступився Владіміру Гамкрелідзе з Грузії та вийшов до "бронзового фіналу".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?