Українки здобули "золото" на Кубку світу з артистичного плавання
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українки здобули "золото" на Кубку світу з артистичного плавання

Українки здобули "золото" на Кубку світу з артистичного плавання
Джерело:  online.ua

На другому етапі Кубка світу з артистичного плавання у французькому Монпельє прикордонниці Влада та Марина Алексіїви стали переможницями у довільному дуеті.

Джерело: Державної прикордонної служби України, НОК України

Українки набрали рекордну кількість балів на змаганнях з артистичного плавання

Прикордонниці Влада та Марина Алексіїви у довільному дуеті на другому етапі Кубка світу перемогли з рекордною сумою балів — 370.2791.

Це перша золота медаль сестер на цьогорічних етапах Кубка світу, і друга медаль України у Монпельє на цих змаганнях, — йдеться у повідомленні.

Алексіїви впевнено випередили синхроністок з Японії, які завоювали "срібло", та з Великої Британії, яким залишилося третє місце на п'єдесталі.

Марина та Владислава Алексіїви – одні з найкращих українських синхроністок, які є бронзовими призерками Олімпіади-2020 у Токіо. Також на рахунку сестер 3 золоті медалі ЧС та 9 нагород вищого ґатунку на чемпіонаті Європи.

Збірна України добула ще одне "золото" на Кубку світу з артистичного плавання

Збірна України здобула свою третю нагороду на етапі Кубка світу з артистичного плавання у французькому Монпельє. Українська вісімка посіла перше місце у змаганнях в акробатичній програмі.

До складу команди ввійшли, зокрема, Марта Фєдіна, Марина та Владислава Алексіїви. У Монпельє вони здобули "срібло" та "золото" в технічній та довільній програмах відповідно, вивівши Україну до проміжного топ-4 медального заліку.

У групі в Монпельє також виступили Вероніка Гришко, Софія Мацієвська, Дарія Мошинська, Ангеліна Овчиннікова та Валерія Тищенко. За винятком Мошинської, збірниці підходили до змагань у статусі чинних віцечемпіонок світу в групі, здобувши "срібло" на минулорічному чемпіонаті світу в Будапешті.

"Золотом" тоді українки поступилися команді Китаю, що у Монпельє також вийшла на старт у групі. Зберегли більшість складу й бронзові медалістки Євро-2022, господарки турніру з Франції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?