Українська кінострічка про катастрофу MH17 увійшла до конкурсу Берлінале
Категорія
Культура
Дата публікації

Українська кінострічка про катастрофу MH17 увійшла до конкурсу Берлінале

Українська кінострічка про катастрофу MH17 увійшла до конкурсу Берлінале
Джерело:  online.ua

Українську документальну кінострічку "Залізні метелики" відібрали до конкурсної програми одного з найпрестижніших кінооглядів Європи – Берлінського кинофестивалю. Фільм режисера Романа Любого ("Зошит війни"), що розповідає про обставини збиття Росією літака Малазійських авіаліній з рейсом MH17 в небі над Донбасом влітку 2014 року, буде представлений у секції "Панорама".

Джерело: Фейсбук-сторінка "Залізні метелики"

Український фільм про MH17 увійшов до конкурсу Берлінале

Варто звернути увагу на те, що у своїй документалці Любий досліджує риторику російських пропагандистів навколо катастрофи, а також реакцію міжнародної спільноти на цей жахливий злочин проти людяності, поєднуючи документальні кадри із сучасним театром та анімацією.

Окрім того, наголошується, що назва кінострічки пов'язана зі шрапнеллю у формі метелика, знайденій у тілі пілота літака, яка й стала початком розслідування.

Такий початок вже може дати фільму високі шанси для представлення України на "Оскарі" наступного року та помітної участі у різних кінопреміях. Втім, ми не збираємося на цьому зупинятися. І, попри терористичні атаки рф, доноситимемо світу правду про збиття МН-17 та російську пропаганду, - прокоментували новину творці фільму.

За їхніми словами, в український прокат фільм "Залізні метелики" вийде у липні наступного року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?