Українська розвідка постійно слідкує за ядерною зброєю Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська розвідка постійно слідкує за ядерною зброєю Росії

Українська розвідка постійно слідкує за ядерною зброєю Росії
Джерело:  online.ua

Українська розвідка знає всі місця розміщення російської ядерної зброї та постійно стежить за її переміщенням.

Джерело: представник ГУР Вадим Скібіцький заявив в ефірі телемарафону

 ГУР стежить за переміщенням ялерної зброї РФ

Скібіцький зазначив, що Росія має в своєму арсеналі всі види ядерної зброї. Як тактичну, так і стратегічну, але воєнна розвідка України постійно слідкує за її переміщенням.

По-перше, ми знаємо усі місця зберігання. По-друге, ми знаємо кількість і розміщення носіїв ядерної зброї саме тактичного рівня. Ми постійно відслідковуємо всі переміщення всіх носіїв. Ми слідкуємо за активними заходами, які може проводити чи проводить дванадцяте головне управління міністерства оборони РФ. Саме воно відповідає за підготовку і доставку ядерних зарядів до зброї, — зазначив Вадим Скібіцький.

Представник ГУР зазначив, що відслідковувати це непросто, але в розвідки є досвід моніторингу та розвідки стратегічних та інших навчань саме ядерних сил, які проводилися починаючи з 2014-го року і раніше.

Тобто ми знаємо всі процедурні питання. Через це ГУР МО України постійно тримає на контролі саме ядерну складову збройних сил росії, – підкреслює представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

9 грудня Володимир Путін після саміту у Киргизстані заявив журналістам, що РФ може подумати над включенням до своєї військової доктрини можливості нанесення превентивного ядерного удару з метою роззброєння противника.

Ми думаємо над цим. Якщо ми говоримо про удар обеззброєння, можливо, нам слід подумати про застосування підходів наших американських партнерів, - сказав Путін.

Що планує Росія у 2023 році

Раніше представник Головного управління військової розвідки Міноборони Андрій Черняк спрогнозував дії РФ у 2023 році.

За його словами, РФ й надалі намагатиметься продовжувати бойові дії. Розвідка розглядає варіант нового наступу на Україну: одночасно з півночі або сходу.

РФ намагатиметься утримати сухопутний коридор до Криму та захопити усю Донецьку область. А керівництво РФ готове за наступні 4-5 місяців втратити ще до 70 тисяч людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?