Українська стрічка "Ля Палісіада" номінована на премію Європейської кіноакадемії — відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Українська стрічка "Ля Палісіада" номінована на премію Європейської кіноакадемії — відео

Ля Палісіада

“Ля Палісіада” – третя стрічка в історії українського кіно, що змагатиметься за здобуття почесної міжнародної нагороди у цій номінації. Раніше на неї претендували «Плем'я» та «Памфір».

"Ля Палісіада" номінована на премію Європейської кіноакадемії

У короткому списку на премію Європейської кіноакадемії у категорії EUROPEAN DISCOVERY – Prix FIPRESCI опинився фільм українського режисера Філіпа Сотниченка "Ля Палісіада".

Про це 7 листопада повідомила команда фільму в соціальних мережах.

Це третя стрічка в історії українського кіно, що змагатиметься за здобуття почесної міжнародної нагороди у цій номінації. Раніше на неї претендували «Плем'я» та «Памфір», – йдеться у дописі.

Цю нагороду присуджують за найкращий дебютний повнометражний фільм. Лауреатів оголосять під час 36-ї церемонії нагородження 9 грудня 2023 року в Берліні.

Фільм "Ля Палісіада": що відомо

Стрічку "Ля Палісіада" створено в жанрі "пострадянський нуар".

Події розгортаються в Україні 1996 року, за кілька місяців до підписання протоколу № 6 Європейської конвенції з прав людини. Цей протокол передбачав відмову від смертної кари.

У центрі сюжету – судовий психіатр, життя якого змінюється через заплутану історію вбивства міліціонера.

Фільм став найкращою повнометражною стрічкою Національної премії кінокритиків "Кіноколо-2023", а також восьмого кінофестивалю Ukraina! Festiwal Filmowy.

Кінотеатральний реліз фільму в Україні заплановано на січень 2024 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?