Українська важкоатлетка розгромно перемогла на чемпіонаті Європи в Москві
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська важкоатлетка розгромно перемогла на чемпіонаті Європи в Москві

Українська важкоатлетка розгромно перемогла на чемпіонаті Європи в Москві
Джерело:  online.ua

Українська важкоатлетка Каміла Конотоп завоювала три золоті медалі на чемпіонаті Європи, який проходить в Москві. Їй не було рівних в ривку (95 кг), поштовху (113 кг) і відповідно за сумою багатоборства - 208 кг.

Джерело: НОК

20-річна харків'янка за результатами змагань стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики. Її головними суперницями на перемогу були спортсменки з Росії та Бельгії - Світлана Єршова і Ніна Стеркс.

До речі, це перші золоті медалі, які здобула Конотоп на дорослому рівні. На цьому чемпіонаті вона також показала свій кращий результат в кар'єрі. Попередній рекорд українки становив 202 кг.

Для жіночої української важкої атлетики золоті медалі, які здобула Конотоп, стали першими з 2016 року. П'ять років тому Україні їх принесла Ірина Деха, яка стала чемпіонкою Європи у вазі до 75 кг.

У мережі вже з'явилося відео церемонії нагородження Конотоп в Москві. На ній пролунав гімн України, який довелося слухати росіянам завдяки перемозі української важкоатлетки.

Чемпіонат Європи з важкої атлетики в Москві - хто бере участь від України

Крім Каміли Конотоп в чемпіонаті Європи, який проходить з 3 по 11 квітня в Москві, Україну представляють ще 15 спортсменів. На турнірі вже завоював дві бронзові медалі Дмитро Вороновський (категорія до 55 кг) - у поштовху (137 кг) і сумі (247 кг). Ще одна українка Ангеліна Ломачинська здобула бронзову нагороду в ривку в ваговій категорії до 45 кг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?