Українське класико Шахтар — Динамо відбудеться без вболівальників
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українське класико Шахтар — Динамо відбудеться без вболівальників

Українське класико Шахтар — Динамо відбудеться без вболівальників
Джерело:  online.ua

Матч українського класико донецького “Шахтаря” проти “Динамо”, який планують провести у Києві, відбудеться без допуску вболівальників на трибуни стадіону через продовження локдауну.

Джерело: дані Української Прем’єр-ліги та заява мерії столиці

Матч двох найпотужніших клубів країни запланований на суботу, 17 квітня. Він почнеться о 19:30 на полі київського НСК “Олімпійський”.

У середу. 14 квітня, Київська міська державна адміністрація виступила з оголошенням про продовження жорсткого карантинного режиму до 30 квітня. Він чинний з 5 квітня та передбачався попередньо до 16-го.

“Оскільки епідеміологічна ситуація в столиці суттєво не поліпшується, сьогодні вранці комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про подовження суворих обмежувальних заходів у Києві на два тижні, тобто до 30 квітня. У нас немає іншого вибору. Інакше медична система не впорається з такою кількістю хворих. Інакше смертей буде ще більше. Тому до 30 квітня в місті діятимуть раніше запроваджені обмеження”, - цитує мерія Віталія Кличка.

Наразі “Динамо” обіймає лідерську позицію в Прем’єр-лізі. “Шахтар” відстає від київської команди на 7 балів.

Попередня зустріч киян і донеччан відбулася у листопаді 2020 року.Тоді футболісти під тренерством Мірча Луческу розгромно поступилися команді під керівництвом Луїша Каштру. “Динамо” залишило поле після матчу з рахунком 3:0.

Утім, найперший двобій-класико після зміни головного тренера в “Динамо” став для киян переможним. Символічний матч, адже Луческу до 2016 року тренував “Шахтар”, відбувся влітку торік та закінчився з рахунком 3:1 на користь киян.

Становище обох команд станом на квітень

Нещодавно “Динамо” та “Шахтар” вилетіли з Ліги Європи після серії поразок. Вони буквально знаходилися на одному тому ж етапі другого за престижністю клубного турніру Європи.

У Лізі Європи команди опинилися після того, як не змогли через надзвичайно потужний тиск конкурентів вийти з груп до плей-офф Ліги чемпіонів.

Наразі кияни та донеччани борються за найвищі сходинки Української Прем’єр-ліги, однак “Шахтар” відзначився тут слабким успіхом у порівнянні з “Динамо”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?