Українські командири та американські генерали протестували варіанти контрнаступу ЗСУ — NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські командири та американські генерали протестували варіанти контрнаступу ЗСУ — NYT

Українські командири та американські генерали протестували варіанти контрнаступу ЗСУ — NYT
Джерело:  online.ua

На військовій базі США у Німеччині американські генерали разом з українськими військовими провели низку "кабінетних навчань". Аналогічні навчання раніше частково допомогли ЗСУ спланувати наступ на Херсонщині.

Джерело: The New York Times

Підготовка України до майбутнього контрнаступу

"Кабінетні" навчання повинні допомогти Україні запланувати наступний етап битви за звільнення території від російських окупантів.

Під час навчань військові відпрацювали кілька варіантів наступу.

Військові тренування проводили 2 березня. На них були присутні найвищі генерали президента США Джо Байдена, які відповідальні за зусилля США з надання допомоги Україні.

Навчання були покликані виробити стратегію з урахуванням ризиків та переваг різних кроків, які Україна може здійснити проти позицій Росії у найближчі місяці, - пише видання з посиланням на офіційних осіб.

Американські генерали повинні виробити стратегію, намітивши ризики та переваги різних кроків, які Україна може здійснити проти позицій РФ в найближчі місяці.

Згодом українські посадовці вирішать, яким шляхом йти.

Феноменальні успіхи ЗСУ

Командувач військ НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі після одного з раундів навчань похвалив "феноменальну" адаптованість ЗСУ та додав, що американська сторона допоможе адаптуватися ще краще.

Участь у цих "навчаннях" взяв голова Обʼєднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі.

Українці переміщують речі на цих картах, щоб з'ясувати, як їм краще діяти, і вони визначають переваги та недоліки пов'язаних із цим ризиків. Це звичайна справа, яку роблять усі військові, - сказав Міллі.

Водночас він відмовився деталізувати варіанти, які українці випробували на навчаннях.

Але інші високопосадовці, військові аналітики та українські чиновники припустили, що Київ може спробувати виступити проти російських оборонних рубежів на північному сході чи сході країни, зокрема на Донецькому та Луганському напрямках.

Також Україна може розпочати наступ на півдні, націлившись на так званий сухопутний міст, що зʼєднує материкову частину Росії з Кримом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?