Українські пілоти через кілька днів почнуть навчання на F-16 у США — Politico
Категорія
Світ
Дата публікації

Українські пілоти через кілька днів почнуть навчання на F-16 у США — Politico

F-16
Джерело:  Politico

Українці спочатку вивчатимуть основи експлуатації F-16 в аудиторії та на тренажерах, а потім перейдуть до польотів на реальних літаках. Програму навчання вони можуть завершити за три місяці.

Українські льотчики починають навчання на F-16

Українські льотчики вже наступного тижня мають розпочати навчання на винищувачах F-16 на авіабазі Військово-повітряних сил Національної гвардії США в штаті Аризона після завершення мовної підготовки.

Про це повідомило Politico з посиланням на чотирьох співрозмовників.

Як стало відомо виданню, невелика група українських льотчиків, які прибули до США у вересні, пройшли мовне навчання на авіабазі Лакленд у штаті Техас і вже прямують на авіабазу в Аризоні, де відбуватиметься безпосередньо льотна підготовка.

Очікується, що українці спочатку вивчатимуть основи експлуатації F-16 в аудиторії та на тренажерах, а потім перейдуть до польотів на реальних літаках.

Водночас курс можуть прискорити через необхідність українцям повернутись для участі в бойових діях на батьківщині.

Раніше у США прогнозували, що перші українські пілоти, які навчатимуться на F-16, можуть завершити програму за три місяці, проте виконувати бойові завдання вони будуть пізніше.

Прогрес у початку навчань українських пілотів на F-16

Дуже багато ставлять питань стосовно того де, в якій країні, скільки пілотів і скільки літаків ми отримуємо. На жаль, не можемо зараз так детально відповідати на ці запитання, – зазначив полковник Юрій Ігнат.

Ігнат додав, що не кожна країна хоче оприлюднювати деталі процесу навчання на своїй території. Проте речник запевнив, що цей зрушився з місця дуже серйозно.

Він не був на місці, а набрав обертів. І льотчики навчаються і проходять підготовку. Я думаю, що про це будуть подальші заяви від лідерів країн.

Авіаційна колація також збільшуається, а георграфія учасниць є доволі великою.

Також вже вирішеним є питання, що Сполучені Штати будуть навчати українських пілотів. Будуть займатися різною підготовкою, починаючи з мовної та закінчуючи вже безпосереднім навчанням пілотів на літаках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?