Українські спецслужби могли атакувати поплічників ПВК Вагнера в Судані — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Українські спецслужби могли атакувати поплічників ПВК Вагнера в Судані — CNN

Українські спецслужби могли атакувати поплічників ПВК Вагнера в Судані — CNN
Джерело:  online.ua

Українські спецслужби, ймовірно, стоять за серією ударів безпілотників і наземною операцією, спрямованою проти союзників ПВК Вагнера у Судані.

Джерело: CNN

Українські військві могли провести операцію в Судані

CNN посилається на українське військове джерело, яке описало операцію як роботу «не суданських військових».

На питання про те, чи стоїть Україна за атаками, джерело лише зазначило, що «відповідальність, ймовірно, несуть українські спецслужби».

Зазначається, що операція включала низку атак на воєнізоване угруповання Сили швидкої підтримки (RSF), яке, як вважають, отримує допомогу від Вагнера, щоб протистояти суданській армії.

CNN не зміг незалежно підтвердити причетність України до серії ударів. Але відеоматеріали, отримані CNN, показали характерні ознаки атак безпілотників в українському стилі, - пише видання.

Щонайменше у восьми ударах брали участь два комерційно доступні безпілотники, які широко використовуються українцями, зокрема DJI MAVIC 3.

Експерти також сказали, що використана тактика, а саме схема дронів, що налітають прямо на ціль, була дуже незвичною для Судану та ширшого африканського регіону.

Ідентифікація місця атаки в Судані

На відео, на якому видно монітор контролера дрона, видно текст англійською та українською мовами, зокрема «Зупинити» або «Стоп». Оператора безпілотника, який виглядає іноземцем, також можна побачити у відображенні диспетчера, але оператор одягнений у балаклаву, і його не можна ідентифікувати, - пише видання.

Видання пише, атаки відбулися по мосту Шамбат, який з’єднує міста Омдурман і Хартум. Схоже, це сталося 8 вересня.

Раніше CNN повідомляв, що, згідно з джерелами, Вагнер постачав RSF ракетами класу «земля-повітря».

Високопоставлене суданське військове джерело повідомило, що він «нічого не знав про українську операцію в Судані» і не вірить, що це правда.

Читайте також:

  • В Африці стався ще один переворот. У Габоні військові захопили владу

  • У РФ вигадали фейк про заплановані "диверсії" України в Африці

  • Пригожин вів війну із ГРУ за контроль у Африці – FT

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?