Українські війська відбили російські атаки біля 13 населених пунктів — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські війська відбили російські атаки біля 13 населених пунктів — Генштаб

Українські війська відбили російські атаки біля 13 населених пунктів — Генштаб
Джерело:  online.ua

За останню добу ЗСУ відбили російські атаки біля 13 населених пунктів, авіація завдала 11 ударів. На окупованих територіях російська влада затримує чоловіків та примусово направляє їх до підрозділів 1-го армійського корпусу для поповнення втрат.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація про вторгнення РФ

Підрозділи Сил оборони України відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Виїмка, Бахмутське, Красна Гора, Бахмут, Майорськ, Андріївка, Первомайське, Веселе, Кам’янка, Побєда, Невельське, Новомихайлівка та Тернові Поди.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 11 ударів.

Генштаб підтвердив ураження 8 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також 3 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, підрозділи ППО збили два БпЛА та два гелікоптери росіян.

Ракетні війська і артилерія за добу уразили один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, понтонну переправу та комплекс РЕБ.

Російські окупанти продовжують зазнавати втрат на півдні України.

Так, в районі населеного пункту Каховка Херсонської області, підтверджено знищення живої сили та військової техніки, серед якої засоби протиповітряної оборони. Також, внаслідок ефективного вогневого ураження району зосередження противника поблизу населеного пункту Борозенське, 5 жовтня, втрати ворога склали до 10 осіб загиблими та близько 20 поранених.

Генштаб повідомляє, що російська окупаційна влада продовжує чинити тиск на громадян України на тимчасово окупованій території Донецької області.

За наявною інформацією, в окремих районах міста Горлівка, представники “силових структур” залякують місцевих жителів, які не підтримали приєднання тимчасово окупованого регіону до російської федерації на незаконному референдумі.

Продовжується виявлення чоловіків, які уникають мобілізації, їх затримують та примусово направляють до підрозділів 1-го армійського корпусу для поповнення втрат.

Мобілізація в РФ

За наявною інформацією, існують суттєві проблеми матеріального забезпечення мобілізаційних заходів, що проводяться військовим керівництвом російської федерації.

Так, на початку жовтня, з 8 тисяч відмобілізованих осіб, які перебувають на базі новосибірського вищого командного училища, забезпечено військовою формою не більше половини.

Крім того, зазначеному особовому складу видають лише польову форму та взуття.

Решту екіпірування необхідно купувати за власний кошт або спробувати отримати від органів місцевої влади як гуманітарну допомогу. Залишається проблемним питання забезпечення мобілізованих шоломами та бронежилетами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?