Українські військові готові звільнити значно більше територій під час контрнаступу — Столтенберг
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові готові звільнити значно більше територій під час контрнаступу — Столтенберг

Українські військові готові звільнити значно більше територій під час контрнаступу — Столтенберг
Джерело:  online.ua

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, українські військові готові звільнити з під російської окупації значно більше територій за результатами очікуваного контрнаступу.

Джерело:  "Радіо Вільна Європа"

ЗСУ готові до проведення успішного контрнаступу та звільнення територій 

Я впевнений, що тепер вони будуть у змозі звільнити ще більше земель, - підкреслив Столтенберг під час засідання у форматі "Рамштайн".

За словами генсека НАТО, наразі Альянс зосереджений над забезпеченням перемоги України над злочинною армією РФ.

При цьому в НАТО розробляють план з безпеки України після завершення війни.

Резніков про результати 11 Рамштайну 

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, головною потребою для України залишаються системи ППО.

Однак, міністр зазначив, що питання передачі винищувачів буде наступним етапом переговорів щодо військової допомоги Україні.

Звичайно, сьогодні ми підтвердили нашу потребу в західних літаках як частини ППО. І я впевнений, що у нас будуть сучасні, покоління 4++ бойові літаки. Але просто зараз ми говоримо про головні потреби - наземну ППО. Звичайно, ми обговорюємо бойові літаки як наступний етап, але потрібен буде час для навчання пілотів, інженерів тощо. Але це буде зроблено, - пояснює Резніков.

Глава Міноборони зауважив, що наразі ще не вирішено, які саме західні літаки поповнять у подальшому Повітряні сили України.

Міністр додав, що в Україну зараз реальніше поставити системи, які базуються на землі.

Реальніше зараз поставити системи, які базуються на землі, вони є у всіх партнерів, і це може посилити спроможність нашої ППО. Літаки вимагають довшого навчання, складнішого обслуговування, відновлення і застосування. Але це не означає, що ми їх не отримаємо, - наголосив Резніков.

Між тим міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що винищувачі на озброєнні Бундесверу не придатні для розміщення на території України.

За його словами, німецькі Tornado і Eurofighter володітимуть зовсім іншими можливостями, "ніж ті, які необхідні в бойовій ситуації, що склалася зараз в Україні".

Пісторіус підкреслив, що Німеччині також потрібні винищувачі Tornado для так званого "ядерного обміну", тобто транспортування американських ядерних бомб у разі кризи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?