Українські військові за 9 місяців війни ліквідували рекордну кількість генералів армії РФ — експерт
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові за 9 місяців війни ліквідували рекордну кількість генералів армії РФ — експерт

Українські військові за 9 місяців війни ліквідували рекордну кількість генералів армії РФ — експерт
Джерело:  online.ua

За словами військового експерта Олега Жданова, за 9 місяців розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України ЗСУ ліквідували 13 генералів окупаційної армії РФ, що є безпрецедентним рекордом.

Джерело: коментар Жданова

Окупаційна армія РФ втратила у війні проти України більшість досвідчених військових

За дев'ять місяців війни втратити 13 генералів – це нонсенс, це рекорд для Книги Гіннеса, - зазначив експерт.

За його словами, в армії окупантів також спостерігається дефіцит справних танків.

Експерт зазначив, що російська армія до вторгнення мала у бойовому стані близько 3,5 тис танків, тоді як наразі з них залишилось справних не більше 500.

Через помітний дефіцит росіяни останнім часом активно шукають танки Т-72 і Т-62 у себе та у Білорусі.

Між тим співробітники СБУ встановили особи та повідомили про підозру шістьом генералам окупаційної армії РФ, які віддавали наказ про захоплення міст у Харківській області.

Унаслідок слідчих дій встановлено особи шістьох представників вищого командування Західного військового округу ЗС РФ, які брали участь у плануванні, підготовці та веденні бойових дій проти Сил оборони на східному фронті.

На початку повномасштабного вторгнення вони віддавали накази російським військам на "прорив" державного кордону України і штурм населених пунктів Харківської області, - повідомили в СБУ.

тимчасового захоплення частини регіону.

Зазначається, що на підставі одержаної доказової бази повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 2 ст. 437 (Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України шістьом генералам.

Йдеться про заступника командуючого Західним військовим округом ЗС РФ генерал-майора Трубієнка, командуючого 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенанта Іванаєва, начальника штабу 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу ЗС РФ генерал-майора П’ятаєва, командуючого 1-ї танкової армії Західного військового округу генерал-майора Терещенка; командира 3-ї мотострілецької Вісленської Червонопрапорної, орденів Суворова і Кутузова дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу ЗС РФ генерал-майора Авдєєва; командира 144-ї гвардійської мотострілецької Єльнінської Червонопрапорної ордена Суворова дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу генерал-майора Слєпцова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?