Українські зірки записали зворушливий трек про Чорнобильську катастрофу
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Українські зірки записали зворушливий трек про Чорнобильську катастрофу

Українські зірки записали зворушливий трек про Чорнобильську катастрофу
Джерело:  online.ua

26 квітня 2021 року минуло 35 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС. До річниці катастрофи зірки українського шоу-бізнесу записали проникливий трек "Вальс 86", в якому вшанували пам'ять жертв аварії, яка є однією з найбільших техногенних, екологічних і гуманітарних катастроф людства.

Джерело: YouTube-канал MOZGI Entertainment

Музичний трек "Вальс 86" був записаний за ініціативою Міністерства культури і інформаційної політики України. Слова і музику до пісні написали Олексій Потапенко (Потап), Володимир Кагарлик, Інга Кагарлик і Аліна Паш. Виконали трек: Потап, група MOZGI, Сергій Бабкін, DOROFEEVA, Тарас Тополя, Alina Pash і Юлія Саніна.

"Музичний трек «Вальс 86» про пам'ять трагедія 26 квітня 1986, про помилки, біль, життя і сліди, які залишилися назавжди", - йдеться в описі до треку.

Автори треку "Вальс 86" згадують 26 квітня 1986 - цей фатальний день, який назавжди змінив життя сотень тисяч людей. Артисти згадали, як люди змушені були в терміновому порядку залишати свої будинки, а пожежники, без належних засобів захисту, фактично "голими руками" намагалися загасити пожежу на ЧАЕС і запобігти водневому вибуху. Трек пронизаний болем і сумом, він торкається самого серця і навертає сльози на очі.

"Дуже гідно! Красива пам'ять про сумну пляму світового масштабу в історії України. Дякую; «Скільки коштують з тобою наші помилки?» Мурашки по шкірі ....; Чуттєва і прониклива пісня, змушує задуматися; Вічна пам'ять ліквідаторам!!! ", - коментують в мережі пісню в пам'ять про Чорнобиль.

Чорнобильська катастрофа - головне

  • Катастрофа на Чорнобильській АЕС поблизу міста Прип'ять Київської області сталася в ніч на 26 квітня 1986 року. Офіційне повідомлення про Чорнобильську аварію радянська влада зробили лише 28 квітня, після того, як про катастрофу повідомили за кордоном.

  • Із зон забруднення евакуювали приблизно 200 тисяч людей, від яких приховували масштаб загрози.

  • 31 людина померла відразу після аварії, 600 тисяч осіб отримали дуже високі дози радіації. Загальна кількість загиблих досі точно невідомо.

  • В цілому в Україні радіоактивно забрудненими стали 2293 населених пункти, в яких станом на кінець 80-х років проживали понад 2,6 млн осіб. В результаті цієї катастрофи з сільськогосподарського користування було виведено більше 5 млн га земель.

  • Крім України, від радіації також постраждали Білорусь, частина Росії, території Литви, Латвії, Польщі, Швеції, Норвегії, Австрії, Фінляндії, Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?