Український фільм-помста "Конотопська Відьма" уже в кінотеатрах — реакції глядачів
Категорія
Культура
Дата публікації

Український фільм-помста "Конотопська Відьма" уже в кінотеатрах — реакції глядачів

Конотопська Відьма
Джерело:  online.ua

Довгоочікувана містична кіноновинка "Конотопська Відьма" від компанії Film.ua вийшла на великі екрани. Перші глядачі уже діляться своїми враженнями в соціальних мережах.

Головні тези:

  • Фільм “Конотопська Відьма” розповідає історію української відьми, яка нищить російських загарбників під час вторгнення РФ в Україну.
  • Режисер Андрій Колесник та сценарист Ярослав Войцешек створили непересічний горор, який вразив глядачів своєю сюжетною лінією та акторською грою.
  • У стрічці осмислені теми містицизму, могутності кохання та жаги помсти.

"Конотопська Відьма". Чому варто подивитися цей горор

У центрі сюжету — історія прадавньої української відьми з Конотопу, яка закохалася у звичайного смертного хлопця.

Світле почуття змусило головну героїню зректися своїх відьомських сил, однак все різко змінюється після того, як 24 лютого 2022 року Росія розпочинає повномасштабне вторгнення в Україну.

Російські загарбники захоплюють місто і жорстоко вбивають коханого відьми.

Це підштовхує головну героїню до рішучих дій та кривавої помсти окупантам — вона повертає свої могутні сили, щоб нищити усіх ворогів, які трапляються на її шляху.

Фото: Film.ua

Режисером фільму став Андрій Колесник, продюсером — Ірина Костюк, а автором сценарію — Ярослав Войцешек.

Цікавим фактом є те, що знімання фільму відбувалося не в лісах на Сумщині, а під Києвом.

Фото: Film.ua

Автор ідеї та сценарист стрічки Ярослав Войцешек відверто зізнався, що на створення горору його надихнуло відео з Конотопу, яке завірусилось в перші дні повномасштабного вторгнення.

"(На відео — ред.) якась жінка сказала одному з окупантів (що сидів — ред.) на БТРі: "Ти не знаєш, куди ти приїхав. Це Конотоп, тут кожна друга жінка відьма". Я так сильно надихнувся цим духом нескореності, містицизму, що подумав, а чому б не зробити таку історію, де конотопська відьма, яка живе серед нас звичайним життям, коли окупанти роблять їй надзвичайно боляче, відплачує тим самим, — розповідає Войцешек.

Як глядачі коментують кінопремєру "Конотопська Відьма"

  • Боже! Я плачу, іноді боячись Бога, хотіла б мати такі сили, як в неї в цьому фільмі, щоб покарати тих нелюдів, які зараз прийшли до нас;

  • В мене аж мурашки по тілу!;

  • Фільм дуже сильний!! Дякую знімальній групі!!!;

  • Сьогодні відвідав, в захваті!;

  • Фільм чудовий, неймовірна гра акторів, режисери, сценаристи  — молодці, дякую. Сьогодні відвідали прем'єру, то весь фільм на одному подиху, було і де поплакати, і посміятись;

  • Так, нарешті. Таке треба було знімати з 2014;

  • Створення нової української міфології штука добра і потрібна;

Фото: скриншот

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?