Український супутник "Січ-2-30" запустять у космос — де можна подивитися
Категорія
Технології
Дата публікації

Український супутник "Січ-2-30" запустять у космос — де можна подивитися

Український супутник "Січ-2-30" запустять у космос — де можна подивитися
Джерело:  online.ua

Конструкторське бюро "Південне" та нідерландська компанія ISILAUNCH інтегрували український супутник з ракетоносієм Falcon 9. Запуск планують вже сьогодні.

Джерело: пресслужба конструкторського бюро "Південне"

Запуск українського супутника

20 грудня 2021 року на космодромі на мисі Канаверал ДП «КБ «Південне» та нідерландська компанія ISILAUNCH підписали Протокол завершення інтеграції КА «Січ-2-1» з ракетою-носієм Falcon 9 американської компанії SpaceX.

Запуск космічного апарата заплановано на 13 січня 2022 року в рамках місії Transporter 3. Відповідно до умов договору компанія ISILAUNCH відповідає за інтеграцію місії, а SpaceX є провайдером пускових послуг.

Запуск супутника повинен відбутися о17:25 за київським часом.

Супутник запустять з мису Канаверал (штат Флорида, США).

Загальнодержавна цільова космічна програма на 2013-2017 роки і Концепція реалізації космічної діяльності на період до 2032 року передбачають створення космічної системи дистанційного зондування Землі "Січ". Роботи зі створення цього супутника ведуться з 2013 року.

Загалом ракета Falcon 9доставить в космос понад 100 апаратів. Очікується, що український супутник від'єднається від розгінного блоку через 01:23:02 після старту.

Супутник "СІЧ-2-30" призначений для дистанційного зондування Землі, тобто для фотозйомки поверхні. Роздільна здатність його камер дозволить розрізнити кожен будинок, захоплення становить 46,6 км, що важливо для точного складання карт. Маса супутника близько 200 кг.

Даними, які будуть надходити з супутника, зможуть скористатися вчені та розвідка.

Україна планує запустити вісім супутників

Нагадаємо, у науково-технічну програму Державного космічного агентства, розроблену до 2025 року, входить запуск на орбіту восьми українських супутників.

За словами глави відомства Володимира Тафтая, в програмі є три головні напрями – створення космічних систем спостереження Землі та потужної ракетної техніки, впровадження новітніх космічних технологій на ринку послуг та масштабний R&D.

Конкретніше: вісім українських супутників на орбіті – один апарат середньої просторової розрізненості, шість апаратів – високої (1 метр) та один – надвисокої (0,5 метра), – сказав керівник Державного космічного агенства.

Також було анонсовано розробку Місячного модуля, який відкриє Україні дорогу до участі в міжнародному проєкті "Артеміда".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?