Український важкоатлет Чумак виграв чемпіонат Європи в Москві
Категорія
Спорт
Дата публікації

Український важкоатлет Чумак виграв чемпіонат Європи в Москві

Український важкоатлет Чумак виграв чемпіонат Європи в Москві
Джерело:  online.ua

Український важкоатлет Дмитро Чумак завоював дві золоті медалі на чемпіонаті Європи, який проходить в Москві. Йому не було рівних в поштовху (226 кг) і в сумі двоборства (407 кг). Після перемоги Чумака на турнірі заграв гімн України.

Джерело: НОК

30-річний уродженець Херсонської області виступає в категорії до 109 кг. Завдяки успішному виступу в Москві Дмитро Чумак отримав всі шанси виступати за Україну на Олімпіаді в Токіо - його результати будуть враховані в питанні отримання олімпійської ліцензії.

Свою тріумфальну перемогу Чумак вже прокоментував в Instagram. Він опублікував уривок з пісні групи "Ленінград" - "Москва згоріла повністю".

"Вчора приснився сон прекрасний -
Москва згоріла повністю.
Пожежа на площі на Червоній,
І тліє колишній Виборчком ", - написав важкоатлет.

Дружина чемпіона опублікувала в мережі відео церемонії нагородження Чумака в Москві. На ній пролунав гімн України, який довелося слухати росіянам завдяки перемозі українського важкоатлета.

Перемога українців на чемпіонаті Європи в Росії

На чемпіонаті Європи, який проходить з 3 по 11 квітня в Москві, Україну представляють 16 спортсменів. Українські важкоатлети завоювали десять золотих медалей в загальному заліку, зайнявши перше місце в таблиці командного заліку і стали переможцями чемпіонату.

Таблиця результатів чемпіоната Європи з важкої атлетики (фото - facebook.com/andrey.balkonsky)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?