Українці в Молдові звернулись до прокуратури через заклик Додона до вторгнення РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці в Молдові звернулись до прокуратури через заклик Додона до вторгнення РФ

Українці в Молдові звернулись до прокуратури через заклик Додона до вторгнення РФ
Джерело:  online.ua

Асоціація українців в Молдові подала заяву до прокуратури країни у зв'язку із скандальною заявою експрезидента Ігоря Додона із прихованим закликом до вторгнення РФ.

Джерело: Facebook голови Асоціації українців Молдови Михайла Багаса

Що відомо про заяву українців на Додона

У тексті оприлюдненої заяви Багаса пропонується притягнути Додона до відповідальності за державну зраду, підтримку міжнаціональної ворожнечі та заклики до війни.

Ми, етнічні українці, що живуть на території Молдови, глибоко обурені подібними заявами колишнього президента І. Додона. Вважаємо, що під фразою "Наші вже близько" пан Додон відкрито заявляє про російські війська, які варварсько напали на суверенну Україну. Пан Додон відкрито заявляє про підтримку війни та закликає російську армію напасти на незалежну Молдову, - йдеться у тексті заяви.

У заяві додають, що мають у розпорядженні відеодокази, що підтверджують слова експрезидента. Відеозапис є і в публічному доступі.

Що відомо про скандальну заяву Додона

У соцмережах швидко поширилось відео із виступом Додона в автономному регіоні Гагаузія.

Я впевнений, потрібно з Росією дружити. Не проти Європи. Без Росії ми не виживемо, тому що нам потрібен той ринок, дешева солярка для сільгоспвиробників. Нам потрібен дешевий газ та електроенергія, бо інакше ніяк. Ось чому я хочу вас попросити: не опускайте руки. Все буде добре, прорвемося. Наші вже поряд, - заявив російський політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?