Українця засудили до 15 років позбавлення волі за здачу ворогу позицій ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Українця засудили до 15 років позбавлення волі за здачу ворогу позицій ЗСУ

Українця засудили до 15 років позбавлення волі за здачу ворогу позицій ЗСУ
Джерело:  online.ua

Суд визнав винним у державній зраді жителя Макіїівки Донецької області, за чиїм наведенням Росія обстрілювала Харків, та призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело: Генпрокуратура, СБУ

Громадянин Україні здавав російським військам позиції ЗСУ

Прокурори у суді довели, що громадянин виправдовував військову агресію РФ проти України. Надавав інформацію про розташування військових об’єктів ЗСУ у Харкові, внаслідок чого вони були обстріляні артснарядами. Чоловік намагався продовжити підривну діяльність проти України в Ужгороді, але був затриманий правоохоронцями, - повідомили у Генпрокуратурі.

У СБУ зазначають, що громадянин України був агентом спецслужб РФ, який передав ворогу розвіддані про розташування українських військ у Харкові.

Правоохоронці затримали зловмисника в Ужгороді, куди він прибув за вказівкою свого російського куратора для збору даних про об’єкти критичної інфраструктури.

За даними слідства, фігурант розпочав співпрацю з окупантами із запису відеозвернення, у якому критикував державну владу України та виправдовував військове вторгнення РФ. Згодом це відео використав у новинах пропагандистський телеканал "Russia Today".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?