Українцям тимчасово заборонили поповнювати криптогаманці з карток
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українцям тимчасово заборонили поповнювати криптогаманці з карток

Українцям тимчасово заборонили поповнювати криптогаманці з карток
Джерело:  online.ua

Українці з 2 березня не можуть виводити гроші з біржових криптогаманців на банківські картки. НБУ також заборонив поповнювати гаманці з банківських карток.

Джерело:  Mind

Деякі криптовалютні біржі призупиняють операції з банківськими картками в Україні

Засновника криптобіржі Kuna Михайла Чобаняна підтвертив заборону НБУ щодо поповнення з платіжних карток криптогаманці.

З приводу гривні карткової та введення/виведення на біржі. Так, не працює. Так, не працює у всіх…Якщо коротко – шукаємо виходи із ситуації, – написав Чобаняна.

Криптобіржа Binance також підтвердила таку заборону.

Шановні користувачі, наразі…введення та виведення через банківську картку та інші платіжні сервіси тимчасово призупинені cеред криптовалютних бірж по всій Україні, – зазначають у Binance.

Служба підтримки користувачів біржі Whitebit повідомила, що трансакції між криптогаманцями та банківськими картками неможливі через технічні проблеми.

Причина змін

Депутат ВРУ Данило Гетманцев зазначив, що ще 2 березня Нацбанк вніс зміни в порядок авторизації діяльності операторів фінансових платіжних послуг та встановив до них додаткові вимоги щодо ділової репутації, технічних умов ведення діяльності, відсутності порушень тощо.

Введення та виведення коштів призупинено на всіх українських криптовалютних біржах.

Парламентарії спільно з правоохоронцями ще у січні розкрили масштабну систему міскодингу, до якої були залучені банки та організатори азартних ігор, - зазначив депутат.

Суть правопорушення в тому, що гравці відправляють організаторам гроші, роблять ставки, кошти потрапляють у банк-прокладку, який змінює назву платежу і виводить гроші на карти фізичних осіб.

Таким чином, вдавалося мінімізувати базу оподаткування. Платежі було замасковано під звичайні перекази.

Гетманцев уточнив, що держбюджет недоотримав із зазначеної причини від 25 до 30 мільярдів податків. У схемі міскодингу брали участь 9 банків.

Через їхні рахунки гроші перераховувалися гравцям казино як виграші, або карткові рахунки співробітників торгових мереж як чорна зарплата.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?