Україну чекає надзвичайно важкий опалювальний сезон – Шмигаль
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну чекає надзвичайно важкий опалювальний сезон – Шмигаль

Україну чекає надзвичайно важкий опалювальний сезон – Шмигаль
Джерело:  online.ua

За словами очільника Кабміну Дениса Шмигаля, опалювальний сезон 2022 – 2023 буде важким для України. Прем'єр звернув увагу на те, що команда президента Володимира Зеленського готується до різних сценаріїв.

Джерело: "24 Канал"

Шмигаль попередив про важкий опалювальний сезон в Україні

Очільник уряду нагадав українцям, що російські терористичні акти направлені не лише на цивільну, але і на критичну інфраструктуру. У зв'язку з цим на українців чекає надзвичайно важкий опалювальний сезон.

Тому вже 3 місяці ми активно ведемо підготовку до різних сценаріїв. У нас створений відповідний штаб на найвищому рівні. Така підготовка включає 4 основні аспекти, – зазначив Денис Шмигаль.

Як стверджує прем'єр, йдеться про:

  • достатню кількість запасів газу;

  • достатню кількість запасів вугілля;

  • готовність енергогенеруючих підприємств та інфраструктури;

  • підготовку до екстрених ситуацій.

За словами Дениса Шмигаля, є достатня кількість запасів вугілля – станом на середину липня – це 1,5 мільйона тонн вугілля, що у 2,5 раза більше, ніж визначені офіційними документами гарантовані запаси на цей час.

Продовжуємо нарощувати й власний видобуток (мовиться про вугілля – 24 канал). Формуємо домовленості з країнами-партнерами, аби на початок опалювального сезону наші запаси складали надійні понад 2 мільйонів тонн,– додав очільник КМУ.

За його словами, офіційний Київ також працює над готовністю енергогенеруючих підприємств та об'єктів інфраструктури.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?