Україну накриє щільна пилова хмара з Сахари
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну накриє щільна пилова хмара з Сахари

Україну накриє щільна пилова хмара з Сахари
Джерело:  online.ua

Липнева погода продовжує ставити нові температурні рекорди - спека не спаде ще як мінімум 5 днів. Крім того на Україну насувається щільна пилова хмара з Сахари, яка може загрожувати здоров'ю людей.

Джерело: Укргідрометцентр, Facebook синоптика Валерія Латухи

Синоптик повідомив, що пилова хмара насувається на Україну з території Польщі - вона є наслідком величезної пилової бурі, яка нещодавно виникла в центрі пустелі Сахара на кордоні Алжиру, Нігеру і Малі.

В Укргідрометцентрі запевняють, що пилова буря з Сахари не будет мати на територію України прямого впливу. Однак синоптики попереджають, що дрібні частки пилу, які залишаться в атмосфері, перетворяться в ядра конденсації або кристалізації, і будуть присутні в кожній краплі дощу.

Латуха в свою чергу звернув увагу українців, що пилова буря складається з забруднюючих частинок (аерозолей), які виникають від промислових забруднень, диму від пожеж, пилу, вулканічного попелу і смогу. Ці аерозолі загрожують здоров'ю людей, особливо хворих на астму або інші респіраторні захворювання.

Що стосується погоди, то очікувати спаду спеки в найближчі дні не варто. Зниження температури очікується не раніше 20 липня. Поки ж температура повітря буде вкрай високою.

Погода в Україні 16 липня

За прогнозом Укргідрометцентру 16 липня в Україні буде дуже спекотно. Температура вдень +30 ... + 35°С, вночі - + 23°С. У західних, північних областях, у Харківській та Вінницькій областях можливі короткочасні дощі.

Погода в Україні 16 липня - інфографіка Укргідрометцентру

Погода в Україні 17 липня

У суботу, 17 липня, синоптична ситуація не зміниться, хоча антициклон, який приніс спеку, поступово відступає. Днем до + 35°С. Локальні дощі можливі на півночі і сході країни.

Погода в Україні 17 липня - інфографіка Укргідрометцентру

Погода в Україні 18 липня

У неділю, 18 липня, знову очікується спека. Стовпчики термометрів у день піднімуться до +33 ... + 35°С. На заході України місцями пройдуть дощі.

Погода в Україні 18 липня - інфографіка Укргідрометцентру

Яка буде погода в серпні та вересні

За прогнозом синоптиків, в першій декаді серпня в Україні очікуються спека до + 40°С. Опадів майже не буде, хоча в середині місяця і буде "похолодання" до +20 ... + 25°С.

Закінчиться літо теплою і сонячною погодою з комфортною температурою повітря +26 ... + 28°С. Народні синоптики запевняють, що і вересень буде дуже теплим - кажуть, не варто чекати ранньої осені. Хоча в кінці вересня і можливо похолодання до + 13°С, але все на один день.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?